r
Nosalty Logó

Piskótás tejberizs gyümölccsel

Gabimami58
Piskótás tejberizs gyümölccsel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

645
Kalória
11.8g
Fehérje
113.1g
Szénhidrátok
15.3g
Zsír
55.6g
Víz
136.6g
Koleszterin
1.6g
Rost
71.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 4521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    288 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    46 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    215 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6124.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    2014 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.9 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    321 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1502 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 4521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    65 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A tejberizshez

  1. Tejberizs:2 literes lábosba a tejet beleöntjük, a megmosott rizst hozzáadjuk, és a többi hozzávalóval35 perc alatt többszöri keveréssel készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Ha már langyosra hűlt, a gyümölcsöt belekeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Piskóta: atojásokat cukorral fehéredésig, gépi keverővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt már fakanállalóvatosan összekeverjük.
  4. Majda kihűlt tejberizshez keverjük, félretesszük, egy közepes méretűtepsit 1 evőkanálnyi zsírral kikenünk,és 1 evőkanál liszttel meghintünk.
  5. Fele masszánkat a tepsiben egyenletesen elsimítjuk, és25 dkg sárgabaracklekvárral(jó másféle is)kanál segítségével megkenjük, majd a maradék masszánkat egyenletesen elterítjük rajt.
  6. Előmelegített sütőben40 perc alatt, egyszeri fordítással 200 fokon készre sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  8. Közben kemény habbá verjük a tejszínt.Már langyosra hűlt a tésztánk, tejszínhabotegyenletesen elsimítjuk rajta vizes evőkanállal.
  9. Félretesszük. Ha teljesen kihűlt a tésztánk, színes tortadarávalvagy reszelt csokoládéval megszórjuk. ( De ha gondoljuk,ezt elhagyhatjuk!:)
  10. Mielőtt hűtőbe tennénk, vizes késsel kissé húzzuk meg azért, hogy amikor ahab megdermed, szeletelésnél ne töredezzen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23

A tejberizst mindenki ismeri, de ez most meglepetésnek készült, saját ötletem alapján, így elkészítettem, Ilyen még ritkán fordult elő, hogy újdonságot egy nap alatt három alkalommal kellett elkészítenem. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

A tökéletes hawaii csirke

Ebben a receptben az ananász együtt sül a csirkével, de természetesen a sok sajt sem maradhat le erről a kissé megosztó csőben sült ételről. A hawaii csirke ugyanis egy már-már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...