r
Nosalty Logó

Sajttortás csokitojások

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajttortás csokitojások
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 680 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 680 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 366 Kcal

Elkészítés

  1. Először is vegyünk lufikat (6 db-ot). Azok kellenek, amiket vízibombának szoktak árulni, de jó még az olyan hosszú lufi is, amiből bohócok szoktak lufiállatokat hajtogatni. A lufikat egyesével felfújjuk, kb. akkorára, mint egy tojás. Megcsomózzuk a végüket.
  2. A csokoládét felolvasztjuk, vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni. Azért kell lehűteni, mert ha forrón forgatjuk bele a lufikat, akkor azok kidurrannak. Tehát a csokit hűtsük vissza annyira, hogy ne legyen meleg, de azért folyékony maradjon.
  3. Ezt követően a lufik nem csomózott végét belemártjuk a csokiba, és jól megforgatjuk benne, majd egy sütőpapírral letakart tányérra vagy tepsire állítjuk. Tányérostól mélyhűtőbe tesszük kb. egy órára.
  4. Mikor kivesszük, vigyázzunk velük, mert bár megdermedtek, de a kezünk melegétől hamar eldeformálódnak. A csokival bevont lufikat kidurrantjuk egy tűvel, és kibányásszuk a lufidarabokat a pohárkaszerű csokoládékelyhekből.
  5. Ha nem tetszik, hogy a csokitojások pereme szabálytalan, akkor tegyünk mikróba 1-2 percre egy tányért, majd a tojásokat szájjal lefele tegyük a tányérra. Annak hője megolvasztja a csokit, és ha leírunk a csokitojással pár kört, akkor elegyengeti a hibákat. Ha nem akarunk a tojások elkészítésével vesződni, akkor természetesen bolti verzió megfelel, csak vágjuk le a tetejét, és egyből ott van a kezünkben az üreges felül nyitott tojás.
  6. A töltelékhez a sűrített tejet a krémsajttal, a porcukorral és a vaníliaaromával jól keverjük össze. Töltsük habzsákba, és tegyük be negyed órára a hűtőbe.
  7. A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze a morzsákra tört zabkeksszel. Bármilyen keksszel helyettesíthetjük, háztartási keksz is tökéletes.
  8. A csokitojások aljára halmozzunk a vajas kekszmorzsából, majd a habzsákból nyomjunk a kekszrétegre legalább kétszer olyan vastag krémréteget, majd egy kevés lekvárpöttyöt tegyünk a tetejére. A tojáskákat aztán tegyük a hűtőbe, kb. 10-20 percre, és nyűgözzük le vele azokat, akik azt hiszik, semmire nincs időnk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1647
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kicsit időigényes, de abszolút nem megszokott húsvéti csokitojás. Ha idén beújítanál valami olyat, amilyet még egy locsoló sem látott, akkor ez a te recepted.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.