Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttortás csokitojások

Sajttortás csokitojások
Sajttortás csokitojások
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit időigényes, de abszolút nem megszokott húsvéti csokitojás. Ha idén beújítanál valami olyat, amilyet még egy locsoló sem látott, akkor ez a te recepted.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is vegyünk lufikat (6 db-ot). Azok kellenek, amiket vízibombának szoktak árulni, de jó még az olyan hosszú lufi is, amiből bohócok szoktak lufiállatokat hajtogatni. A lufikat egyesével felfújjuk, kb. akkorára, mint egy tojás. Megcsomózzuk a végüket.
  2. A csokoládét felolvasztjuk, vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni. Azért kell lehűteni, mert ha forrón forgatjuk bele a lufikat, akkor azok kidurrannak. Tehát a csokit hűtsük vissza annyira, hogy ne legyen meleg, de azért folyékony maradjon.
  3. Ezt követően a lufik nem csomózott végét belemártjuk a csokiba, és jól megforgatjuk benne, majd egy sütőpapírral letakart tányérra vagy tepsire állítjuk. Tányérostól mélyhűtőbe tesszük kb. egy órára.
  4. Mikor kivesszük, vigyázzunk velük, mert bár megdermedtek, de a kezünk melegétől hamar eldeformálódnak. A csokival bevont lufikat kidurrantjuk egy tűvel, és kibányásszuk a lufidarabokat a pohárkaszerű csokoládékelyhekből.
  5. Ha nem tetszik, hogy a csokitojások pereme szabálytalan, akkor tegyünk mikróba 1-2 percre egy tányért, majd a tojásokat szájjal lefele tegyük a tányérra. Annak hője megolvasztja a csokit, és ha leírunk a csokitojással pár kört, akkor elegyengeti a hibákat. Ha nem akarunk a tojások elkészítésével vesződni, akkor természetesen bolti verzió megfelel, csak vágjuk le a tetejét, és egyből ott van a kezünkben az üreges felül nyitott tojás.
  6. A töltelékhez a sűrített tejet a krémsajttal, a porcukorral és a vaníliaaromával jól keverjük össze. Töltsük habzsákba, és tegyük be negyed órára a hűtőbe.
  7. A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze a morzsákra tört zabkeksszel. Bármilyen keksszel helyettesíthetjük, háztartási keksz is tökéletes.
  8. A csokitojások aljára halmozzunk a vajas kekszmorzsából, majd a habzsákból nyomjunk a kekszrétegre legalább kétszer olyan vastag krémréteget, majd egy kevés lekvárpöttyöt tegyünk a tetejére. A tojáskákat aztán tegyük a hűtőbe, kb. 10-20 percre, és nyűgözzük le vele azokat, akik azt hiszik, semmire nincs időnk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókrémes csokitojás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

680
zabkeksz 10 db
vaj 4 ek
krémsajt 25 dkg
sűrített tej 5 ek
porcukor 3 ek
vaníliaaroma 30 ml
sárgabaracklekvár 4 ek
étcsokoládé 10 dkg