r
Nosalty Logó

Csokis-földimogyorós kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-földimogyorós kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 416 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4986 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 430 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 416 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    273.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    218 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1335 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 4986 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 430 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint mikróban megpuhítjuk (nem szabad, hogy folyós legyen, max a közepe egy picit!), és a cukorral, vaniliáscukorral meg a tojással habosra keverjük.A lisztet a sütőporral meg a sóval elkeverjük, és lassanként hozzáadjuk a cukros masszához, amibe a robotgép dagasztókarjával vagy kézzel belegyúrjuk.
  2. Hozzáadjuk a földimogyorót is, jól összedolgozzuk kézzel az egészet, hogy gombóccá formálható legyen, ha túl ragacsos, egy kis lisztet, ha nem áll össze, még egy kicsi vajat adunk hozzá.
  3. A gombócot fóliába csomagoljuk, és negyed órára a mélyhűtőbe tesszük, ha csak később csináljuk meg, akkor inkább sima hűtőbe.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. (Én minimuffinformában sütöttem ki, ahhoz 10 cm átmérőjűt használtam, de meg kell eggyet próbálni, hogy pont jól bele lehessen nyomkodni a formába. Ha nem szilikonos, akkor ki kell vajazni-lisztezni.)
  5. Éppenhogy aranybarnára sütjük (szinte csak a széle kezd megpirulni - lásd a képen), ez kb. 15-20 perc. Mikor kivesszük a sütőből, még kicsit puha, de ez nem baj, szépen meg fog keményedni. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.
  6. A krémhez apróra vágjuk a csokit, és egy hőálló (lehetőleg üveg, hogy látszódjon az oldala) tálba tesszük.
  7. A tejszínt a vajjal mikróban vagy lábosban felforrósítjuk, majd a csokira öntjük. Kanállal lassú mozdulatokkal simára keverjük, míg az egész teljesen egynemű nem lesz. Ekkor adjuk hozzá az esetleges ízesítőt.
  8. Kicsit ez is hűlhet. Aztán szépen a kosárkákba csurgatjuk. Pár percre mélyhűtőbe tesszük, majd díszítjük a drazséval, és hűvös helyen tároljuk. 3-4 napig simán eláll, hűtöben lehet, hogy tovább is, de ezt már nem érte meg nálunk... :D (A csoki mindig kicsit lágy marad... Szuper állaga lesz! :P )
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1879
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Ajánló

csoki és földimogyoró imádóknak...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tésztáját húsvétról-húsvétra megsütöttem, csak dióval és linzerformájúra... Lekvárral töltöttem, és mindenki imádta. Aztán idén eszembe jutott, hogy mi lenne, ha kombinálnám a kedvenc tortára való csokimázamat a tésztával, és mivel imádom a földimogyorós sütiket, meg a dunakavicsot ez lett belőle... :P

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek