Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás sajttorta Éva házias konyhájától

Málnás sajttorta Éva házias konyhájától
Málnás sajttorta Éva házias konyhájától
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A saját születésnapomra alkottam meg ezt a tortát. Vendégeim számára volt kínálaton.

hozzávalók / 10 adag

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral jól fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  3. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. A már 200 fokra fölmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A kívánt színig.
  4. Közben elkészítjük a málnapürét. Egy lábasban 250 g málnát a 40 g cukorral pár percig főzzük, és a legvégén a 2 teáskanál citrom levét is hozzáadjuk.
  5. A sajtkrémhez 80 g tejben föloldjuk a 15 g őrölt zselatint, majd a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  6. 500 g mascarponét a 100 g cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a 100 g joghurttal összekeverjük, majd hozzákeverjük a föloldott zselatint. A legvégén a 2 teáskanál citrom levét is belekeverjük.
  7. A tejszínt is fölhabosítjuk, és a mascarpone-joghurtkeverékkel egynemű krémmé keverjük.
  8. A málnapüréből 100 g-ot le mérünk, és félretesszük.
  9. A sajtkrémet mérleg segítségével kétfelé elosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a maradék málnapürét.
  10. A piskótalapunk szélét kb. 1 cm szélesen levágjuk. Középre belehelyezzük egy 24 cm-es tortaformába, és ráöntjük a málnás krémet. Egyenletesen eligazítjuk. Mivel kicsit folyós a krém, párszor megforgatjuk a formánkat, és a krém szép egyenletesen elosztódik a formában. Kb. 25-30 percig lefagyasztjuk.
  11. Közben egy szitán átpasszírozzuk a 100 g málnapürét. 4 g őrölt zselatint megáztatunk 50 g vízben. A csomagoláson megjelölt módon fölolvasztjuk. Majd az átpasszírozott málnához keverjük.
  12. Egyenletesen ráöntjük a lefagyasztott málnakrémre. Majd ismét kb. 15 percig fagyasztjuk.
  13. A legvégén összekeverjük a maradék krémet, és ráöntjük a málnazselére. Egyenletesen eligazítjuk. Kb. 6 órát hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 2 417
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

málnatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

517
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 ek
sütőpor 1 kk
1 csipet
málna 250 g
cukor 40 g
citromlé 2 teáskanál
víz 50 g
zselatin 4 g
mascarpone 500 g
joghurt 100 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 600 ml
tej 80 ml
zselatin 15 g
citromlé 2 teáskanál