r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta Éva házias konyhájától

Éva házias konyhája
Málnás sajttorta Éva házias konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

517
Kalória
9.6g
Fehérje
28.2g
Szénhidrát
41.1g
Zsír
86g
Víz
121.9g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
22.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Összesen 5181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Összesen 257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.1 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    860.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 5181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral jól fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  3. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. A már 200 fokra fölmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A kívánt színig.
  4. Közben elkészítjük a málnapürét. Egy lábasban 250 g málnát a 40 g cukorral pár percig főzzük, és a legvégén a 2 teáskanál citrom levét is hozzáadjuk.
  5. A sajtkrémhez 80 g tejben föloldjuk a 15 g őrölt zselatint, majd a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  6. 500 g mascarponét a 100 g cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a 100 g joghurttal összekeverjük, majd hozzákeverjük a föloldott zselatint. A legvégén a 2 teáskanál citrom levét is belekeverjük.
  7. A tejszínt is fölhabosítjuk, és a mascarpone-joghurtkeverékkel egynemű krémmé keverjük.
  8. A málnapüréből 100 g-ot le mérünk, és félretesszük.
  9. A sajtkrémet mérleg segítségével kétfelé elosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a maradék málnapürét.
  10. A piskótalapunk szélét kb. 1 cm szélesen levágjuk. Középre belehelyezzük egy 24 cm-es tortaformába, és ráöntjük a málnás krémet. Egyenletesen eligazítjuk. Mivel kicsit folyós a krém, párszor megforgatjuk a formánkat, és a krém szép egyenletesen elosztódik a formában. Kb. 25-30 percig lefagyasztjuk.
  11. Közben egy szitán átpasszírozzuk a 100 g málnapürét. 4 g őrölt zselatint megáztatunk 50 g vízben. A csomagoláson megjelölt módon fölolvasztjuk. Majd az átpasszírozott málnához keverjük.
  12. Egyenletesen ráöntjük a lefagyasztott málnakrémre. Majd ismét kb. 15 percig fagyasztjuk.
  13. A legvégén összekeverjük a maradék krémet, és ráöntjük a málnazselére. Egyenletesen eligazítjuk. Kb. 6 órát hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A saját születésnapomra alkottam meg ezt a tortát. Vendégeim számára volt kínálaton.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek