Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös sajttorta

Tojáslikőrös sajttorta
Tojáslikőrös sajttorta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem telhet el úgy nyár, hogy ne készítsem el ezt a finomságos sajttortát a családomnak! Annál is inkább, mivel ez egy hüti és nem süti.:) így a múltheti nagy melegben még nem volt szükség a sütőre.

hozzávalók / 12 adag

Alaphoz

Krémhez

ajánlat

Tálalhatjuk erdei gyümölcs öntettel és bogyós gyümölcsökkel, próbáltam még egy kis csokireszeléket a szélére csempészni, de enélkül is tökéletes finomság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszalapnak: A kekszet robotgépben ledaráljuk, mikor ez megvan, hozzáadjuk a vajat, fahéjat és a tojáslikőrt.
  2. Majd a formánk aljára nyomkodjuk. Addig mehet a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
  3. A sajtokat beletesszük egy keverőedénybe, hozzáadjuk a porcukrot, tojáslikőrt, mikor ez megvan, hozzáreszeljük a nagy lyukú reszelőn a fehér csokit. A hulalát felverjük, és szintén belekeverjük.
  4. Egy gyönyörű fehér krémet kell, hogy kapjunk, amit szépen a kekszalapra simítunk, és már mehet is a hűtőbe.
  5. Hűteni minimum 3 órát vagy egy egész éjszakát kell.
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 190
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta, likőrös sajttorta, kekszalapú sajttorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Sat, 2016-03-26 13:14

Kedves Csupasuti!

Elszeretnem kesziteni en is, de csak 26 cm-es tortaformam van. Mennyivel noveljem szerinted az aranyokat?Hogyan keszitetted az erdeigyumolcs ontetet?

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Sat, 2016-03-26 18:54

Szia mese habbal,
Szerintem az 1/4 mennyiseggel emelheted az aranyokat. Az erdeigyumolcs ontetet, ha jolemlekszem fagyasztott termeket vettem 4ek. cukrral osszeforalod , turmixolod es atpaszirozod szuron, hogy ne maradjon benne mag. A cukor izles szerint novelheto.
Sok sikeres sutogetest kivanok neked.udv: Agi

viki82
viki82 Wed, 2014-10-08 07:20

Kedves Agi. Szeretnem megkerdezni, hogy csak philadelphia kremsajtbol is el lehet kesziteni ezt a sutit? Kulfoldon elek, es itt nincs (vagy en nem ismerem) sima tejszines kremsajt.
Koszonom, Viki

viki82
viki82 Fri, 2014-10-10 01:07

Koszonom a gyors valaszt.
Tegnap mar felfedeztem a blogodat, es nem gyoztem lemasolni a receptjeidet, nagyon tetszenek!!! :) Es nagyon szepek a fotok is a blogon. Gratulalok! :)
Feltunt, hogy sok az amerikai recept a blogodon, illetve amerikai dekoraciok a kepeken. (En is az USA-ban elek.) Te is kint eltel korabban az Egyesult Allamokban? :)

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Thu, 2013-09-12 16:51

Szia Scakett,
Köszönöm, nem csak szép finom is :)
35C fölött a legjobb desszert , csak is ajánlani tudom.
Üdv: Ági

468
háztartási keksz 300 g
vaj 100 g
fahéj 1 tk
tojáslikőr 4 ml
krémsajt 750 g
fehér csokoládé 100 g
porcukor 100 g
tojáslikőr 1 dl
növényi habtejszín 200 ml