r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell -Hús krumplibundában 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos csirkemell -Hús krumplibundában 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1462 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5843 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 246 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 1462 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.2 g

Zsír

  • Összesen
    416.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7402.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3024 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    965 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2437 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3086 micro
Összesen 5843 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket hosszában kétfelé vágjuk, és az alábbi masszában megforgatjuk: a lereszelt burgonya liszttel, tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával és tejföllel összekeverve.
  2. A bundázott szeleteket forró olajban kisütjük, és egy tepsibe egymás mellé tesszük.
  3. Reszelt Pannónia sajttal megszórjuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 39680
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Ajánló

A recept zöldsalátával írta, de olyan sok lett a massza, amibe a húst kellett beleforgatni, hogy inkább azt sütöttem ki hozzá, és így sok kis lapcsánkával ettük. A masszából elég nehéz úgy kiszedni a húst, hogy az rajta is maradjon, de én úgy csináltam, hogy az olajban, amíg az egyik oldala sült, a másikra rátettem evőkanállal a masszából. Fordítás után a másik oldallal is ezt tettem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Családunk több férfitagja segített a ház körül egyik forró szombat délelőtt, és ezt az ebédet készítettem nekik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

En karajt hasznalok ehhez a recepthez es a maradek panirt en is megsutom koretnek, mert nem akarom kionteni. Egyszer a lanyom baratnoje itt volt nalunk, megkostolta es megkerdezte, hogy ehet-e meg egy szeletet belole, mert ez olyan finom. O pedig nem is szereti a karajt, szoval ebbol is latni, hogy ez egy nagyon jo recept.

Törölt felhasználó

Én is szoktam csinálni,szeretem. Ha a húst megforgatjátok lisztben miel?tt a masszában,akkor pont annyi marad rajta amennyit kiván.

Törölt felhasználó

Köszi csato a tippet! mm

Wendy

Nem ez a Mátrai Borzas?

Törölt felhasználó

Szia aneg, ha minden igaz, a mátrai borzas sertéshúsból készül és a végén fokhagymás tejföllel van leöntve. A masszában pedig kevesebb alkotóelem van. De valóban nagy a hasonlóság. mm

Flikflak

Szia :o) Vaciláltam a mátrai, s e bunda között, aztán így készítettem el a csirkemellet, sajt nélkül, s fokhagymás tejföllel :o)) Jó pár évvel ezel?tt ettem valahol étteremben ilyesmit, ahol igazán ízlett. Így köszönöm a receptet, nekünk nagyon bejött!! Csatonak köszönet a tippért, én is liszt után forgattam a masszába, s tökéletesen megragadt. Persze azért rá is paskoltam, hogy tutira elég bunda ragadjon rá.. Állítom, gyerekek élvezettel segédkeznének ebben ;o) Még egyszer köszi! Legyen szép hetetek! Flikflak

Törölt felhasználó

Szia Flikflak, örülök, hogy bejött! Minden jót: mm

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek