r
Nosalty Logó

Sajttal és áfonyával töltött csirkemell bacon köntösben

Évi néni
Sajttal és áfonyával töltött csirkemell bacon köntösben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkerolád

Sütőben sült édesburgonya

587
Kalória
49.8g
Fehérje
30.4g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
273.1g
Víz
162.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkerolád

Sütőben sült édesburgonya

Összesen 587 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkerolád

Sütőben sült édesburgonya

Összesen 1759 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkerolád

Sütőben sült édesburgonya

Összesen 135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    10237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 587 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7297.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    4404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    819.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2785 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    30711 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1759 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

Csirkerolád

  1. A csirkemell filét keresztben kettévágjuk, és a két szeletet óvatosan kissé kiklopfoljuk, nem túl vékonyra.
  2. Sózzuk, megszórjuk tarka borssal. Vékony szelet sajtot borítunk a felszínére (tetszés szerint, amit szeretünk vagy otthon találunk), és áfonyával megszórjuk.
  3. Óvatosan, hogy a gyümölcsszemek ne guruljanak ki, feltekerjük a húst a sajttal és gyümölccsel, majd körbetekerjük bacon szeletekkel, hogy azok végig beborítsák a hústekercset.
  4. Tepsibe rakjuk.

Sütőben sült édesburgonya

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk.
  2. A hústekercsek mellé tesszük a tepsi másik oldalára. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal (hozzászámítva, hogy a szalonnából is sül ki némi zsír), sózzuk, borsozzuk. Tehetünk mellé még zöldfűszereket is, hogy még ízletesebb legyen.
  3. A tepsit lefedjük alufóliával, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25

Ezt készítettem a fiamnak szülinapi ebédre, mert tudtam, hogy evvel a kedvében járok. Nagyon válogatós, tehát ezerszer meg kell gondolnom, mit tálalok elé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...