Nosalty Logó

Hámozott kenyér-Pan de hojaldre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Hámozott kenyér-Pan de hojaldre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 404 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1607 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 266 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 404 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8301.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    7141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1607 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A kovászhoz

  1. Este a kovásznakvalót összekeverjük, lefedjük, félretesszük reggelig.
  2. Másnap a tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet és az élesztőt, felfuttatjuk, aztán hozzáadjuk az előző napi kovászhoz, valamint a lisztet, az olajat és a sót is. Megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát ketté vesszük. Egyik adagot kinyújtjuk kb 40x15 cm-es téglalappá, megkenjük olívaolajjal, kevés pizzaszósszal, megszórjuk 1 tk-nyi pizzafűszerrel és két oldalról elkezdjük befelé tekerni. Ha jól csináltuk, középen találkozik a két tekercs, amit egymásra fektetünk, amit kettévágunk, és a közepén egy éles késsel hosszanti irányba is jól bemetszünk,tetejére sajtot teszünk, megkenjük tejjel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kelni fél órára.
  4. A másik fél adag tésztát ugyanígy kinyújtjuk, megkenjük kacsazsírral, feltekerjük, elfelezzük, hosszában bemetsszük, megkenjük tejjel, megszórjuk sóval és provance-i fűszerrel, kelesztjük.
  5. 200 C-os sütőben hőlégkeverésen a megkelt tésztákat kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1964
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Megláttam ezt a tésztát, s gondoltam itt a tanév, az biztosan fog tetszeni a fiamnak, ezt szívesen elviszi az iskolába, főleg ha reggel frissen sütöm neki. Csak azt rontottam el, hogy amikor a tésztákat a tepsibe tettem keleszteni, széthúztam őket, így nem igazán olyan külleműek lettek, ahogyan azt képzeltem. Ha hagyjuk maguktól megkelni, akkor szépen kinyílik a tészta, mint egy legyező, mint ezen a prototípuson, ami a cindystarblog.blogspot.hu. oldalán található. A következő biztosan szebb lesz. Főleg, hogy már csak akkor eszméltem fel, hogy nem fotóztam le, mikor már a családom tagjai szétszéledtek a szebb darabokkal. 

Hozzászólások

Gabys

Kedves Évi-néni, szívesen megcsinálnám, de 3. dologban elakadtam:) bizti hogy 2 gr. éleszt? kell? miért kell egy éjszakán keresztül állni a kovász alapanyagoknak, ha hagyományosan viszonylag gyorsan kovászom lesz, miért kell 1 éj? és biztosan bennem a hiba, de amig szembe tekerem a tekercseket értem...de onnantól elakadtam:( Ráforditom egymásra? kettévágom? nem értem:( segítenél?:) Köszi Gabi

Gabys

Jaa és a tej gr? nem milliliter?

Évi néni

Kedves Gabi! Megkerestem neked, hogy hol találtam a receptet,( http://cindystarblog.blogspot.hu/2010/01/pan-de-hojaldre.html) itt szépen le van fotózva a tészta elkészítése, hajtogatása, vágása. Valamint, ha figyelmesebben elolvasod, a kovászhoz kella 2 g éleszt?, másnap még hozzáteszünk 1 dkg-ot. Úgy m?ködik ez, mint számtalan receptemben az öregtészta, amit Limara oldalán (http://limarapeksege.blogspot.hu/2008/11/regtszta-tulajdonkppen-vletlennek.html) találtam valamikor, és nagyon gyakran használom. Ez mind azt a célt szolgálja, hogy minél kevesebb éleszt?vel készíthessük el a kenyeret. Régen is mindig eltettek egy kis kenyértésztát és következ?leg az volt a kovász, nem kellett éleszt?t használniuk. A sok éleszt? fogyasztása nem egészséges. Remélem hasznos amit küldök és vele igazán könnyen elkészítheted ezt a finomságot. Üdv: Évi néni

Gabys

Kedves Évi, figyelmesen elolvastam vagy 3x:) Azért érdekl?dtem a 2 gr. után. Nem szoktam öregtésztát csinálni, ezért volt nekem furcsa. De köszönöm, hogy megkerested, a képek és a magyarázatod alapján teljesen megvilágosodtam:) Köszönöm! Szép estét Neked - ahogy lesz id?m nekiugrok, mert nagyon tetszik, különleges és biztos finom is....:)-

Évi néni

Az, és remélem neked is olyan szép lesz, mint a képen. Én is elkészítem még egyszer. A 2 g azért csak annyi, mert egy adag kovászt készítesz el, és nem többet. Hidd el, jó lesz. Sok sikert hozzá. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek