Nosalty Logó

Borsos fonott kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Borsos fonott kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 402 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 402 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4628.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    2939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 2413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, hogy langyos legyen. Elkeverjük benne a cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni kb. 15 percig.
  2. A lisztet, a sót kimérjük, és alaposan elkeverjük egymással. Érdemes szitálni, hogy sima keveréket kapjunk.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a tejfölt is, és dagasztógépben 10 percig keverjük. Kézzel szintén érdemes alaposan átgyúrni.
  4. Ha kész, meleg helyre rakjuk keleszteni kb. 50 percig.
  5. Ezután 3,5 részbe vágjuk, ezekből pedig hosszú hengert formázunk. Három rúdból fonatot készítünk, majd egymásba fordítjuk. A kevés megmaradt fél részt szintén vékony hurkává formázzuk, és ezt tekerjük az illesztési pontra.
  6. Ha kész van a formánk, egy tojást egy evőkanál tejjel és egy kis sóval felverünk, majd ecset segítségével lekenjük a tésztát. A tetejére frissen őrölt bors kerül.
  7. A sütőt 150 C fokra melegítjük, majd mehet bele a kalácsunk 15-20 percre.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 972
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Takács Kriszti 40 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek