r
Nosalty Logó

Sajtos-tejszínes rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sajtos-tejszínes rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1368 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6844 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1368 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    381.9 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8077.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    581 mg
  • Kálcium
    2227 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    3046 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1943 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 6844 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni a tésztának, sóval és kevés olajjal (nem feltétlen szükséges az olaj).
  2. Egy tálban az egész tojásokat felverjük, teszünk bele tejfölt, krémsajtot, tejszínt, kétféle reszelt sajtot, fűszereket, és alaposan elkeverjük.
  3. A kifőtt tésztát tepsibe szedjük, és elsimítjuk a tepsiben. Kevés főzővizet locsolunk rá pár kanállal,majd a sajtos-tejszínes keveréket még egyszer jól elkeverve, egyenletesen ráöntjük a tésztára.
  4. Előmelegített sütőbenaddig sütjük, amíg a teteje aranyszínűre nem pirul.
  5. Tálalhatjuk mégreszelt sajttal, tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13889
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Forrón tálaljuk. Kínálhatunk hozzá reszelt sajtot, finom bort, aki szereti, házi szörpöt, illetve ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejszínes rakott tészta
Éva-Anyóca 350 recept

A brokkolis levesemet követi ez a második fogás. Nagyon gyorsan kész és mégis laktató, tepsis rakott tészta. Gyorsaság, finomság, egyszerűség, és hogy laktató legyen, ez volt a cél, ha már éhes a család, és valami tartalmasabb, meleg ételt kívántunk, a március közepi havas táj láttán. Nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek