r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös csirkemell ahogy tmpgenc készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-tejfölös csirkemell ahogy tmpgenc készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1008 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5041 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1008 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.5 g

Zsír

  • Összesen
    363.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11152.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    3209 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    4287 mg
  • Nátrium
    2755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 5041 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 226 Kcal

Elkészítés

  1. Úgy készítjük elő a csirkemellet, hogy legyenek 1,5-2 centiméteres vastagságú filéink. Sózzuk be a szeleteket.
  2. Keverjük bele a borsot a lisztbe, majd ebbe forgassuk meg a csirkemellszeleteket.
  3. Forró olajon hirtelen kapassuk meg mindkét oldalát a húsnak.
  4. Vajazzuk ki a tepsit, majd helyezzük szorosan egymás mellé a mell szeleteket. Reszeljük rá a sajtot, egyenletesen terítsük el. Fontos, hogy a sajt a tejföl alatt legyen!
  5. A tejfölbe keverjük bele a kaprot, én egy csapott evőkanállal szoktam beletenni. Öntsük a tetejére egyenletesen. Egy deci vízzel mossuk ki a tejfölös edényt, azt is locsoljuk rá. Fóliázzuk le, és mehet be a sütőbe. 180 fokon süssük 40 percig, majd vegyük le a fóliát, pirítsuk meg a tetejét, és kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2035
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Ajánló

Köretnek ajánlanám a krumplipürét és rizst.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

...talán nincs is felidézhető időrendbeli megjelenése a tányérunkon, egyszer csak lett, és ott maradt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gáz, hogy más tollával ekeskedsz!!!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.