r
Nosalty Logó

Majorannás-tejfölös csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
én kicsi konyhám
Majorannás-tejfölös csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 351 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1404 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filéből vékony kis szeleteket vágunk (nem muszáj klopfolni, ne legyen túl vékony, de vastag sem, kb. 5-7 mm), sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk.
  2. A fokhagyma gerezdeket finomra vágjuk, vagy préseljük az erre alkalmas eszközzel.
  3. 2 ek olajat serpenyőben felforrósítunk (hagyjuk magasan a hőfokot), ebben hirtelen megsütjük a húsok mindkét oldalát. Legyenek szép pirosak. A hússzeleteket félretesszük, mérsékeljük a hőmérsékletet, beledobunk 2 gerezdnyi fokhagymát, 1 gerezdnyit tegyünk félre. Vigyázzunk, gyorsan pirulnak, nem szabad, hogy barnák legyenek, mert akkor keserű lesz az ételünk.
  4. Ezután felengedjük 2 dl vízzel, és visszarakjuk az edénybe a husikat, annyi víz legyen rajta, hogy kissé ellepje azokat. Sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele egy húsleves kockát vagy ételízesítőt. (Én a saját készítésű házi vegetámat használom, ami „”kemikália” mentes.) Vegyes borsot használok, frissen őrölve (zöldbors, rózsabors, fehérbors, feketebors), de egyszerűen őrölt feketebors is használható.
  5. Ellenőrizzük a hús puhaságát, amikor úgy gondoljuk, hogy még kell egy kicsit főniük, akkor egy evőkanál lisztet kevéske hideg vízzel simára keverünk, majd hozzáadjuk a tejfölt, ezzel is simára keverjük, beletesszük a maradék fokhagymát, és lehetőség szerint friss, finomra vágott majorannát. Ha nincs éppen friss, akkor megfelel a szárított is. Ehhez a tejfölös-lisztes keverékhez a hús szaftjából kanalanként adagolunk annyit, hogy felmelegedjen, közben folyamatosan kevergetjük (ha nem melegszik fel, akkor csomós lesz az ételünk). Tehát habarást készítünk. (Azért írtam ilyen részletesen, mert találkoztam már olyan kérdéssel, hogy: „Mi az a habarás?”) Amikor a habarásunk már kellően meleg és folyékony, akkor ráöntjük a húsra. Újraforrástól számítva még 3-4 percig forraljuk, ez elég ahhoz, hogy a liszt besűrítse, viszont 5 perc forralás után elveszítjük a majoranna és a fokhagyma aromáját.
  6. Farfalle vagy tagliatelle tésztával körítjük (a gyerekek krokettel szeretik).
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 18320
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Ajánló

Én illatos fehérborral szeretem, például: Irsai Olivérrel, de Chardonnay is illik hozzá. Mátrai Irsai Olivér  2013 Szőke Mátyás Pincészetéből Budai Chardonnay  2013 Nyakas Pincészet

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majorannás-tejfölös csirkemell
én kicsi konyhám 13 recept

Ismerősek a "Mit főzzek ma?" és a "Te mit főzöl ma?" kérdések? Ez az az  étel, amikor nem tudok mit kitalálni. Kis ablakpárkányos "fűszerkertemben" mindig van majoranna, tejföl általában és csirkemell is mindig a hűtőben. Biztos vagyok benne, hogy akinek nincs friss fűszerültetvénye, annak is van szárított majorannája. Szóval ez egy nagyon egyszerű étel, hamar megvan, és a hozzávalókért sem kell "hiperszuperjajjdekülönlegesdelikátesz" boltba menni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek