r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös csirkemell ahogy tmpgenc készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-tejfölös csirkemell ahogy tmpgenc készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1008 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5041 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1008 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.5 g

Zsír

  • Összesen
    363.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11152.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    3209 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    4287 mg
  • Nátrium
    2755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 5041 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Úgy készítjük elő a csirkemellet, hogy legyenek 1,5-2 centiméteres vastagságú filéink. Sózzuk be a szeleteket.
  2. Keverjük bele a borsot a lisztbe, majd ebbe forgassuk meg a csirkemellszeleteket.
  3. Forró olajon hirtelen kapassuk meg mindkét oldalát a húsnak.
  4. Vajazzuk ki a tepsit, majd helyezzük szorosan egymás mellé a mell szeleteket. Reszeljük rá a sajtot, egyenletesen terítsük el. Fontos, hogy a sajt a tejföl alatt legyen!
  5. A tejfölbe keverjük bele a kaprot, én egy csapott evőkanállal szoktam beletenni. Öntsük a tetejére egyenletesen. Egy deci vízzel mossuk ki a tejfölös edényt, azt is locsoljuk rá. Fóliázzuk le, és mehet be a sütőbe. 180 fokon süssük 40 percig, majd vegyük le a fóliát, pirítsuk meg a tetejét, és kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2042
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Ajánló

Köretnek ajánlanám a krumplipürét és rizst.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

...talán nincs is felidézhető időrendbeli megjelenése a tányérunkon, egyszer csak lett, és ott maradt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gáz, hogy más tollával ekeskedsz!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?