Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tálka töltve

Sajtos tálka töltve
Sajtos tálka töltve
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem egy nagy adag tapenadet, és ötleteket kerestem hozzá, hogyan tálaljam? Ezeket a sajtos kosárkákat 1-2 órán belül el kell fogyasztani, mert utána megkeményedik.

hozzávalók / 5 adag

a tapenade-hoz

a sajtos tálkához

a töltelékhez

ajánlat

A maradék tapenade-t rákenhetjük fokhagymás pirítósra, aminek a tetejére humuszt is kanalazunk. Ezt viszont csak fokhagyma mániásoknak ajánlom, mert mindhárom rétegben van belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

a tapenade-hoz

  1. A tapenade-hoz az összes hozzávalót rakjuk késes aprítógépbe, és daráljuk krémesre. Ebből csak 1 ek kell az egész recepthez. Az ajánlatnál van még ötlet, hogy mit kezdjünk a maradékkal.

a sajtos tálkához

  1. A tálkákhoz reszeljük le a sajtokat, keverjük el a szárított bazsalikommal.
  2. Szilikon lappal bélelt sütőlemezre púpos evőkanálnyi halmokat rakunk, amit kb. 8 cm átmérőjűre elegyengetünk.
  3. Forró sütőbe rakva megolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni (1-2 perc), fordító lapáttal óvatosan felemeljük. Mini muffin tepsi hátuljára ráborítjuk, és tálka alakúra formázzuk, de óvatosan, nehogy elszakadjon.

a töltelékhez

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, kimagozzuk, majd kis kockára vágjuk. Összekeverjük egy evőkanál tapenade-val, illetve a felaprított friss bazsalikom levéllel. Belekanalazzuk a tálkákba, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 936
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

krémmel töltött sós kosárka, olajbogyós krémmel töltött sajtos kosár, tapenades sajtos kosárka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-04-04 18:38

Kedves Witch!
Ez eszméletlenül ötletes, mutatós és biztos finom is egyben! Gratulálok! :)
Szép hétvégét! Fahéj

witch
witch / witch Fri, 2014-04-04 19:48

Koszonom szepen kedves Fahej! ☺
Igen, nagyon finom volt. ♥
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

237
fekete olajbogyó 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
kapribogyó 1 ek
petrezselyem 3 ek
citromlé 2 ek
olívaolaj 2 ek
fekete bors 0.25 teáskanál
szardellapaszta 2 dkg
parmezán sajt 8 dkg
cheddar sajt 8 dkg
füstölt sajt 4 dkg
bazsalikom 2 csipet
paradicsom 2 közepes db
bazsalikom 0 ízlés szerint