Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos serpenyős csirkefalatok

Sajtos serpenyős csirkefalatok
Sajtos serpenyős csirkefalatok
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez  "Anyuci sajtos-serpenyős csirkéje". Tipikusan a "nézzük, mi van a hűtőben, hogy ne mindig pörköltet főzzünk" kényszer hatására, improvizálás útján született. Mi imádtuk az első adagtól fogva. Elképesztően egyszerű, és kényelmes elkészítésű étel, csak odarakom, és hagyom kibontakozni. Nagyon szeretem az ilyesmit. Lehet a fűszerezéssel is játszani, néha kakukkfüvet vagy kaprot szórok hozzá, Anyukám extra füstölt sajttal, vagy akár zöldséggel, pl. zöldborsóval bolondítja alkalomadtán. A szaft igazán lágy, tejszínes lesz az elolvadt sajttól, és bár elkészültekor hígnak tűnik, ha pl. előző este készítem el, másnapra gyönyörűen besűrűsödik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként párolt rizs az ajánlatom - szerintem azzal az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb, lapos serpenyőbe, vagy wokba a hozzávalókat egymás után beletesszük.
  2. Fűszerezzük ízlés szerint, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi éppen ellepi.
  3. Kis lángon, fedő alatt, időnként óvatosan megkeverve, puhulásig összepároljuk.
  4. Könnyű, lágy szaftot kapunk a raguhoz, aki hígnak látja, 1 ek. étkezési keményítő vagy liszt és pici víz keverékével a főzés végén besűrítheti.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 917
elküldve: 4
receptkönyvben: 255
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiseszti

Mióta szakács: 2009.12.31.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos csirkeragu, fűszeres-sajtos csirkeragu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manna70
Manna70 Fri, 2011-09-16 17:19

Ezt megcsinálom a hétvégén. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a sajtot egészbe kell beletenni és elolvad, vagy érdemesebb apróbb darabokra vágni?

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Fri, 2011-09-16 17:53

Kedves Manna70,
Én csak félbevágtam a sajtdarabokat, nem nagyon maradt nyoma, szépen összeolvadt. De szerintem sajtja válogatja, a krémesebb fajta jó egészben hagyva, a szárazabb "gumisabb" lehet, hogy jobb aprózva.
Remélem, ízleni fog Nektek is! Üdv:Eszter

359
csirkemell filé 70 dkg
kolozsvári szalonna 5 dkg
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
kockasajt 4 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl