r
Nosalty Logó

Sajtos rakott spenótos tészta

AnitaSztaricsek
Sajtos rakott spenótos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

733
Kalória
42.8g
Fehérje
81.2g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
149.7g
Víz
87.6g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3003.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2032 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4411 micro
Összesen 733 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15017.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    434 mg
  • Kálcium
    1059 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    10382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    405.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    748.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1582 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22055 micro
Összesen 3669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként felteszünk egy nagy adag vizet forrni (2 kk sóval és egy kis olajjal).
  2. Ezután apróra vágjuk a lila hagymát és a fokhagymákat egy kis olajjal közepesen lángon elkezdjük főzni, majd öntünk alá 1 dl vizet, hogy ne égjen oda.
  3. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, fedő alatt 20 percig alacsony lángon főzzük, majd hozzáadjuk a spenótot. És ismét 20-25 percig fedő alatt főzzük.
  4. közben a tésztát kifőzzük, és egy nagy tepsibe helyezzük a lecsepegtetett tésztát, hozzáadjuk a joghurtot, majd a ragut, amit a tetejére rakunk úgy, hogy a tésztát beborítsa. (Különben a kilógó tészta kiszárad a sütés közben.)
  5. Majd jöhet rá a reszelt füstölt és trappista sajt. Mehet a sütőbe 180-200 fokon kb. 20 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek