Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tartiflette reblochonnal

Tartiflette reblochonnal
Tartiflette reblochonnal
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tartiflette egy rusztikus, hegyvidéki rakott krumpli, egy igazi kalóriabomba, mely reblochon sajttal készül. Ez az étel tipikus Savoyai, de nem tradicionális, hiszen csak az 1980-as évek folyamán hanyatlásnak induló reblochon sajt fogyasztásának fellendítésére került az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, lefedve, fövő sós vízben kb. 20 percig főzzük.
  2. A hagymát meghámozzuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  3. A burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  4. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a szalonnát, és ropogósra sütjük.
  5. Hozzáadjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. Felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a creme fraichet. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítünk.
  7. A burgonyás masszát egy tűzálló formába öntjük.
  8. A sajtot lapjában elfelezzük, a vágott felülettel felfelé a burgonyára helyezzük. Alufóliával letakarjuk, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük, míg a sajt elolvad.
  9. A fóliát eltávolítjuk, a sajtot összekeverjük a burgonyával, és most fólia nélkül további 15-18 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 196
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tartiflette, rusztikus hegyvidéki rakott krumpli, tartiflette reblochon sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

903
burgonya 1.25 kg
vöröshagyma 3 kis db
császárszalonna 200 g
vaj 2 ek
fehérbor 250 ml
crème fraîche 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 250 g