Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás hajtóka

Káposztás hajtóka
Káposztás hajtóka
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítettem már el ezt az ételt, nagyon finom csemege.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tejföllel. Sóval ízesítjük. Két órát pihentetjük.
  2. Közben a káposztát kevés olajon megdinszteljük.
  3. Ha letelt a két óra, a tésztát kétfelé választjuk, majd kinyújtjuk, és rákenjük a káposztát.
  4. Feltekerjük, a tetejét tojással megkenjük, majd sütőbe helyezzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 315
elküldve: 3
receptkönyvben: 277
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás párna, káposztával töltött tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cirbolya
cirbolya Tue, 2018-04-24 19:37

GYerekkorom kaposztas hajtokaja! Nagyon jo recept, nagyon finom lett. KOszi erte.

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-12-29 01:02

kedves Müvészúr,
lenne egy kérdésem, bejelölted, hogy a recept gluténmentes, szeretném megkérdezni, hogy a képen látható fotó az a gluténmetnes változat e? és hogy milyen GM lisztet ajánlasz hozzá, és hogy müködik e a recept ugyanilyen arányokkal? gondolom ezek az adatok a rendes buzaliszthez vannak ? a recept biztos finom,ki is probálnám, de igy nem merek nekiállni..
üdv. Cafika

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Thu, 2011-12-29 17:21

Kedves Cafika
A képen látható étel nem gluténmentes. De szerintem el lehet készíteni bármilyen másik lisztből. Szerintem próbáld ki és írd meg, hogyan sikerült! Üdv: Művészúr

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-12-29 22:58

Kedves Művészúr,
szép lenne töled, ha csak akkor jelölnéd be a receptnél hogy gluténmentes, ha tényleg az, mert ez így félrevezetö!sajnos ez a recept így a lisztérzékenyeknek betartandó gluténmentes diétába egyáltalán nem illik bele..
A gluténmentes liszt nem egyszerüen "bármilyen másik liszt", pont azért, mert nem tartalmaz glutént, ezért nem úgy viselkedik, mint a glutént tartalmazó lisztek, nem ruganyos, nehezen dolgozható, és föleg nehezen nyújtható; ezért nagy részben mások az arányok a fojadék - tojás stb. illetöen.
A recept amúgy tényleg jónak hangzik, ha lesz idöm próbálgatni, majd beszámolok.
Kívánok boldog új esztendöt, jó sütés fözést, sok finom új receptet ;-)
üdv. Cafika

torpi
torpi Tue, 2011-12-13 10:57

Bucsi a kerdesert, de ugye sutes elott fel is darabolod , mert ez valahogy lemaradt.

673
káposzta 1 kis fej
finomliszt 28 dkg
margarin 14 dkg
tejföl 2 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint