r
Nosalty Logó

Sült tarja és krumpli római tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ancsi :)
Sült tarja és krumpli római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    2069 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 1311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    788 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    4139 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3752 micro
Összesen 2623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Beáztatjuk minimum 2 órára a római tálat.
  2. A tarja széleit picit bevagdossuk (azért, hogy ne ugorjon össze sütés közben), fűszerezzük ízlés szerint, sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, esetleg mustárral, és a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben a burgonyát és hagymát megpucoljuk, és karikára vágjuk őket. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük.
  4. A tarjákra egy serpenyőben kérget pirítunk (éppen csak megkapatjuk).
  5. Először a szalonnát helyezzük a tálba, majd a krumplit, amire a sót és petrezselymet rakjuk, és 1-2 ek. zsírt. Erre következik a hagyma, paprika és a paradicsom. A végén a húst tesszük a tetejére, amire rakhatunk ízlés szerint fokhagymagerezdeket is.
  6. Rátesszük a római tálra a tetejét, és a sütőbe rakjuk, ami NINCS előmelegítve. Fokozatosan melegítjük a sütőt egyre melegebbre, végül 1 órát sütjük. Majd levesszük a tetejét, és addig pirítjuk, míg szép piros nem lesz a tarja.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26695
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsi :) 22 recept

A cserépbe zárt csoda!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek