adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
637
Kalória
64.2g
Fehérje
0.9g
Szénhidrát
40g
Zsír
220g
Víz
206.3g
Koleszterin
56.7mg
Élelmi rost
27mg
Cukor
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
637
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
637
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
153 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
4.6g disznózsír42 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
Összesen
196
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 220 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
637
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 220 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
637
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
196
kcal
Elkészítés
- A karaj hártyás szélét bevagdossuk, másképp felpöndörödik, enyhén kiverjük.
- Mindkét oldalát besózzuk, majd csak az egyik oldalát megborsozzuk. Ugyanezt az oldalt megkenegetjük a péppé zúzott fokhagymával.
- A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a karajszeleteket úgy tesszük bele, hogy a borsos-fokhagymás fele legyen felül. Lefedjük, és közepes lángon 5 percig pirítjuk.
- Ellenőrizzük, hogy szép pirult-e az alja, majd a szeleteket megfordítjuk. Egy kanál vizet öntünk alá, és újra lefedjük 5 percre.
- Kész is van.A fokhagyma megpirult ugyan, de ilyen rövid idő alatt nem keseredik meg. A hússzeleteket tányérra szedjük.
- A visszamaradt zsírba újból egy kanál vizet öntünk (vigyázzunk, mert felcsap), sebesen addig keverjük, míg a pirult részek fellazulnak, a víz pedig elfő. Az ízes zsírt vagy a karaj alá öntjük, vagy a serpenyőből kimártogatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 10 p
Nagggyon jó! Pirult, fokhagymás, ínycsiklandó. A zsírja talán még jobb. Mi csak kenyérrel esszük, a zsírt kitörölgetjük a serpenyőből az ízes, égett darabokkal együtt. Na, mosogatni nem kell utána. Csak karaj jó hozzá (meg nyilván a szűzpecsenye, bélszín és egyéb hirtelen sütésre alkalmas húsok). A zsír elengedhetetlen, olajjal ne is próbálkozzunk. Hiába, ami jó, az erkölcstelen vagy hízlal.