r
Nosalty Logó

Sajtos paprikával töltött fasírt

witch
Sajtos paprikával töltött fasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

463
Kalória
36.3g
Fehérje
20.2g
Szénhidrát
26.4g
Zsír
339.6g
Víz
154.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1843 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7137.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    3944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1102 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    5529 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3275 micro
Összesen 1843 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk.
  2. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal.
  3. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el.
  4. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  5. Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikákat, sózzuk, tekerünk rá borsot, pár percig kevergetjük.
  6. Elzárjuk a tüzet, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, végül meglocsoljuk a friss citromlével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó íze lesz a paprikának, ha a fasírt belsejében van sütve. Azt hittem, főtt ízű lesz, mint a töltött paprikánál, de nem. A fasírttól fűszeres lett, a fasírt pedig puha, szinte leveses lett a paprikától. A megolvadt sajt, az már csak a hab a tortán.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek