Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos makaróni

Sajtos makaróni
Sajtos makaróni
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, krémes tészta ebédre vagy vacsorára.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük.
  2. A sajtot lereszeljük, a mozzarellát kis kockákra vágjuk.
  3. A tejszínt a vajjal egy edénybe tesszük, felfőzzük, és kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a sajt 2/3-át, és felolvasztjuk benne. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. A tésztát a mártáshoz adjuk, jól elkeverjük, majd hozzákeverjük a mozzarellát is. Egy tűzállótálba simítjuk.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 279
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1952 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos tészta tepsiben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

965
makaróni 180 g
habtejszín 200 ml
vaj 1 ek
sajt 100 g
mozzarella 75 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint