r
Nosalty Logó

Szilvalekváros kevert kőtt Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Szilvalekváros kevert kőtt  Iluskától
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2483.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.2 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 3249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, állni hagyjuk, hogy meginduljon.
  2. A lisztbe a sót, a maradék cukrot és a 3 tojást tesszük.
  3. Végül az élesztős tejjel, fakanállal, alapos keveréssel összedolgozzuk.
  4. Egy kb. 35 x 23 cm-es tepsit kizsírozunk, vékonyan lisztezzük, és belesimítjuk a massza nagy részét, és 15 percig pihentetjük.
  5. A pihent tészta tetejét megkenjük szilvalekvárral, majd dióval elkevert cukorral megszórjuk.
  6. A félretett tésztából rácsokat készítünk a tetejére, amit szépen elosztunk rajta.
  7. Előmelegített sütőben 200 C fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Rövid hűlés után szeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1961
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 06.

Ajánló

Ez az élesztős kelt tészta frissen a legfinomabb, de nem kell izgulni, később is ízletes! Porcukorral meg lehet hinteni a tetejét...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kevert kőtt ránézésre úgy néz ki, mintha mai sütemény lenne, valójában régi kalácstészta az alapja, és a régi időkben vasárnapi süteménynek nevezték. A Baranya megyei Erzsébet nevezetű településről származik, és rendkívül finom, dagasztás nélküli!

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek