r
Nosalty Logó

Igazi házi kifli 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Igazi házi kifli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 708 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2831 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 708 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    4438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2831 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Közben a 3 dl langyos tejjel és 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az olajjal és a felfuttatott élesztővel együtt összedagasztjuk a tésztát. (Egy nagyon könnyen dagasztható tészta, akár kézzel is minden probléma nélkül 10 perc alatt összegyúrható.)
  2. Ezután lisztezett deszkán 40 percig pihentetjük meleg helyen, nagyon szépen fel fog kelni.
  3. Ezután kinyújtjuk egy nagy körré, és mint a pizzát (én pizzaszeletelővel csinálom) 8, nagyjából egyforma cikkre vágjuk. Ezeket a szélesebb részüktől a háromszög csücske felé haladva összetekerjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól jó 3-4 cm távolságra, mert a kiflik nőni fognak.
  4. 50 fokra melegítsük elő a sütőt, és ebbe a sütőbe tegyük be 10 percre, hogy még kelhessen egy kicsit. Ezután 150 fokon süssük félkészre kb. 20 perc alatt, majd kenjük le vízzel, és süssük teljesen készre még kb. 30-35 percig. Utána a sütőben hagyjuk kihűlni (már ha a családnak van türelme kivárni) :).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30359
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Ajánló

Megjegyzés: Jó hír az egészség szerelmeseinek: 30 dkg fehér liszt - 20 dkg rozsliszt keverékével is működik a recept, de abból én kis bucikat sütöttem :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Borzalmasan elegem van a boltokban kapható csapnivaló minőségű pékárukból, már jó ideje kísérletezem kenyérrel, kiflivel, zsemlével, eddig ez a leginkább bevált recept :) A bolti kenyerek morzsálódnak, szétesnek, vagy éppen hamar kiszáradnak, és fel vannak fújva levegővel. Én ez ellen próbálok valami igazán jó kenyeret és mindenféle hasonló péksüteményt kiötölni, egyenlőre egészen szép sikerekkel :) Jó étvágyat mindenkinek!

Hozzászólások (16)

Bató Edit

Szia Szaszi86! Megsütöttem a kiflidet, nagyon finom lett, köszi a receptet! Én is mindig próbálkozom kenyérrel és zsömlével, sokkal finomabb, mint a bolti. Üdv. Edit.

Törölt felhasználó

Gratulálok, és örülök hogy ízlett :)

Törölt felhasználó

Én is magam sütöm a családnak a kenyeret zsemlét. Most ezt a receptet is kipróbálom. Marika

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam. Nagyon egyszer? és finom kifli lett. Nekem viszont sokkal kevesebb id? kellett a sütéshez, összesen kb. 30 perc.

Törölt felhasználó

Örülök hogy ízlett mindenkinek :) Ibolya! szerintem nem mindegy milyen a süt?. Az enyém régi és nem annyira jó :)

Törölt felhasználó

Köszi ezt a Szuper jó receptet!!! A Kiflik gyönyör?ek és nagyon finomak, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Törölt felhasználó

Örülök neki :) gratulálok a sikerhez :)

Törölt felhasználó

Nem sok az az 5 dkg éleszt? bele?

Törölt felhasználó

2,5 dkg éleszt?t tettem bele, és 0,5 dl olajat, de valami mennyei már 2x is megcsináltam és szerintem lesz folytatása

Törölt felhasználó

Szia, Épp most sütöttem meg a kiflit, igaz én teljeski?rlés? lisztb?l csináltam. Így is finom lett, csak egy kicsit elsóztam :) Esetleg le is lehet fagyasztani?

bevuk

Ma kipróbáltam én is. Kicsit kés?bb lett reggeli, mint általában, de megérte. Hát nem olyan "szell?s", mint a bolti, mert ugyebár nincs benne térfogatnövel?. A kislányomnak is nagyon ízlett, kétszer evett ma már bel?le! :)

Törölt felhasználó

Szia! Bucit hogy kell formálni? Simán csak kis bucikat kell gyömöszölni a tésztából? El?re is köszi! Kriszta

Törölt felhasználó

 

Kerepesi

a szilikonos muffin süt?ben szoktam a zsemléket csinálni, mert csak belenyomkodok egy kis tésztát, és gyönyör? cipócskák lesznek bel?le. Ezt a receptet is ki fogom próbálni.

BERNÁTH ZSÓKA

ÉN IS ÉVEK ÓTA SÜTÖM A KENYERET, SOKKAL FINOMABB, MINT A BOLTI. A FÉLKILÓ LISZTHEZ KÉT DEKA ÉLESZT?T ÍR A RECEPT. (SZÁRÍTOTT) NEM SZÁRÍTOTTBÓL 2,5 DEKÁT HASZNÁLOK ÉS ELÉG. VÉLEMÉNYEM SZERINT IS SOK AZ AZ ÖT DEKA. A KIFLIT KIFOGOM PRÓBÁLNI, MERT AZ ÉN KEDVES PÁROM MINDIG MÉG AZT A RÉGI FINOM ROPOGÓS SÓS KIFLIT EMLEGETI AMIT MA MÁR ÜZLETBEN NEM LEHET KAPNI. ZSÓKA

Törölt felhasználó

Én graham lisztb?l csináltam, és szórtam a tetejére egy kevés füstölt sajtot....azt kell, hogy mondjam, ilyen finom kiflit még soha nem ettem. A recept szuper, máskor is ezt fogom sütni! Köszi!

Törölt felhasználó

Szia, Szaszi86! Azért ragadtam klaviatúrát, mert rettenetes lelkifurdalásom van veled szemben. Hónapok óta sütöm ezt a kiflit, a t?led ellesett recept alapján, mindenki megelégedésére, és én még annyit sem írtam, hogy köszi! Hát most beléptem, és üzenem: KÖSZI! Nagyon szeretjük a kiflit, gyors, olcsó, könny?, és nagyon nagyon finom, - még másnap is, de az nem jellemz?, hogy marad bel?le másnapra.... :) Várom a további kísérleteid eredményeit! Szép napot! Kriszti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek