r
Nosalty Logó

Vajas kifli Rebekától

NS
Vajas kifli Rebekától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

755
Kalória
12.5g
Fehérje
79g
Szénhidrátok
42.6g
Zsír
27.3g
Víz
18g
Koleszterin
3.1g
Rost
1.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 7543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    425.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4463.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 7543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, teszünk egy kis cukrot hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a sóval. Majd hozzáadjuk az élesztős tejet, összegyúrjuk. Meleg helyre félretesszük, tiszta konyharuhával letakarjuk. 1,5 órát kelesztjük, legalább duplájára keljen.
  3. Ha megkelt, még egyszer átgyúrjuk. 3 részre osztjuk, kör alakba kinyújtjuk, háromszögeket vágunk, a szélesebb felétől befele haladva szorosan feltekerjük. Egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk durva szemű sóval és egész köménnyel.
  4. 190 fokon 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Egy barátnőmtől kaptam a receptet, azóta csak így készítem. :) Napokig puha és finom. Lehet bármivel variálni, tölteni fokhagymás vajjal, kolbásszal... a fantáziánkra van bízva ;)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...