Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos kifli ahogy lilla készíti

Szezámos kifli ahogy lilla készíti
Szezámos kifli ahogy lilla készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még valahol az interneten találtam egy receptet, és abból tökéletesítettem ki ezt a könnyű és nagyon finom kiflit. Bármilyen főzelékhez vagy gulyásokhoz tökéletes kísérő, de önmagában délutáni nasiként is megállja a helyét. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A tej felét összekeverjük a cukorral, olajjal és a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt. A maradék tejből annyit teszünk még hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Ezután körülbelül 40-50 percet kelesztjük.
  3. Ha a tészta megkelt, három cipóra osszuk. Mindegyik cipót kör alakúra nyújtjuk, olyan fél centi vastagra. Megkenjük őket olvasztott margarinnal. Ezután a kört 8 részre vágjuk, hogy kis cikkeket kapjunk. Mindegyik cikket a szélesebb oldaluknál kezdve feltekerjük, hogy kifliket kapjunk.
  4. A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a magokkal.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg szépen meg nem barnulnak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 986
elküldve: 7
receptkönyvben: 110
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

k.lilla

Mióta szakács: 2012.11.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sörkifli, köményes kifli, magos vajas kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Tue, 2013-09-17 15:28

Kedves K.Lilla!
Tegnap megsütöttem ezeket a kis kifliket,nagyon finomak lettek.
Könnyű a tésztája,másnapra sem száradt ki.
Köszi a receptet.
Legyen szép napod.
Tündéranyó

1147
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
5 kk
napraforgó olaj 2 dl
tej 0.5 l
tojás 1 db
margarin 2 ek
köménymag 2 ek