Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kenyérfasírt

Sajtos kenyérfasírt
Sajtos kenyérfasírt
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam nagyon szereti a bundás kenyeret, ezt a változatosság kedvéért találtam ki. Sajt helyett juhtúrót is tehetünk bele. Minél laposabbra készítjük a fasírtokat, annál finomabb, ropogósabb.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a tejjel felverjük, rátöltjük a morzsolt kenyérre, összevegyítjük, és hagyjuk, hogy a kenyér átitatódjon.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a reszelt hagymát vagy fokhagymát, fűszerezzük, ha szükséges, adunk még tejet hozzá, ha túl puha, kevés prézlivel megszórjuk. Ne legyen száraz a massza, mert akkor nem finom, csak annyira, hogy kanállal lehessen rakni.
  3. Nem bő olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük (pár percig fedő nélkül, hogy a pára távozzon, majd lefedjük).
  4. Főzelékkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 413
elküldve: 13
receptkönyvben: 581
elkészítve: 28/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

kenyérfasírt, sajtos fasírt szikkadt kenyérből, bundás kenyér morzsalékból

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dafkeee
Dafkeee Fri, 2016-03-04 13:43

Nagyon finom, köszönöm a tippet! Húsmentes kajára vágytam, úgyhogy ezt készítettem el párolt zöldséggel és sajtmártással! Szuper lett! Pedig a fiam szerint hús nélkül nincs kaja, de ezt megette. :)

Föfi Kata
Föfi Kata Wed, 2014-04-16 19:18

Kedves Piroska! Köszönöm, hogy feltetted, ezt lesz a spenót kísérője nagypénteken!
Áldott húsvétot kívánok Neked!
Kata

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2014-04-17 06:51

Kedves Kata! Örülök, hogy ötlettel szolgálhattam, én is kívánok áldott húsvéti ünnepeket. Piroska

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-01-28 14:08

Kedves Piroska,

nagyon jo kis változatot találtál ki, köszönettel eltettem.

Szeretettel üdvözöllek, Marti

topjoker
topjoker Sun, 2013-11-17 23:24

SZia Piroska! Nagyon finom a recepted ,már 2xkészitettem el1hét en belül,Köszönöm

szandokan
szandokan Mon, 2013-06-10 20:34

Szia Piroska!
Örömmel tudatom veled,hogy a fenti recepted nyomtatásban is megjelent::::))) A Vác és vonzáskörzete Szuperinfóban megjelent a recepted.Az én egyik kedvenc szakácsom receptje igy még több háztartásba eljut,tőle sok száz kilométerre a lap olvasói is elkészithetik ezt a finomságot. Köszönjük Csikipi!!!!!!!!!!! Üdv.küld: Szandokán

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-06-10 20:42

Jaj, nagyon aranyos vagy Szandokán. Köszönöm szépen , nem is érdemlem meg. Ez csak egy egyszerű és praktikus recept. Szeretettel üdvözöllek: Piroska

witch
witch / witch Mon, 2013-06-10 00:22

Kedves Piroska!
Ma elkeszitettem, nagyon finom volt! Mindenkinek
izlett, mi csak magaban ettuk reggelire, ugy is jo.
udv:witch

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-06-08 10:30

Kedves Piroska!
Köszönöm az ötletes receptet, elmentettem, örülök neki mert jó feltét főzelékekhez.
(Már sok recepted el van mentve és kipróbálva.)Nagyon szeretek új ízekkel kísérletezni
és egy-egy jó ötlet további variációkra inspirál.
Üdv:további szép napot kívánok: Adél

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-06-08 11:39

Kedves Adél!
Örülök, hogy találsz elmenteni való receptet nálam. Én is szoktam mások receptjeit variálni, így új receptek születnek.
Üdvözöllek és kívánok szép hétvégét. Piroska

szandokan
szandokan Mon, 2013-06-03 21:05

Szia Piroska!
Klassz ez a recept,kevés hozzávaló,itt-ott egy kis maradék a végeredmény pedig egy finomság.Az erdélyi konyhát többek között ezért is nagyon szeretem.Szép a fotó is, ez a harsogó tavaszi zöld főzelék,tojás és ez az aranyos barna finomság.....:::)Mentettem a sóskám holnap áldozatul esik,kárpát kenyér maradékom van meg egy kis kecskesajt is pihenget a hűtőbe....Köszi a rceptet!! Üdv.küld: Szandokán

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-06-04 06:48

Szia Szandokán!
Te mindig olyan aranyos vagy. Köszönöm szépen a kedves hozzászólásodat. Remélem tetszeni fog, ha elkészíted. Üdvözlettel: Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-06-02 14:30

Kedves Piroska!
Hogy ezt milyen jól kitaláltad! Szikkadt kenyér gyakran akad a háznál, és főzelék mellé ez tökéletes ötlet! Már mentettem is.
Szép vasárnapot! Üdv: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-06-03 06:23

Kedves Fahéj!
Muszáj ötleteljek a fiam miatt, mert nem könnyű hús nélkül főzni, de magunknak néha belelopok egy kis sonkát. Kívánok szép hetet. Üdv:Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-06-01 05:18

Kedves Piroska! Ez megint egy szenzacios otlet! Mar el is van mentve, koszonom szepen!
Puszi, Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-06-01 07:25

Kedves Veronika!
Örülök, hogy tetszik, tegyél bele sonkát is, mert finomabb, csak hát nálunk a fiam nem eszi meg a húst. Puszi: Piroska

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-06-01 02:11

Juj, de guszta ez is Piroska!!! és nagyon jól leírtad a sütést; könnyen ki lehet szárítani, vagy nem átsütni....nekem kulonosen jol jon, mert sokszor van finom maradék házi kenyerem!
Sütöd a kovászos kenyereket, vagy nem? Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-06-01 07:29

Köszönöm szépen Tormikám! Sütöttem már vadkovászost, de még nem volt az igazi, továbbra is próbálkozom. Amikor tökéletes lesz megosztom veled. Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-05-31 19:20

Gondolatolvasó vagy Piroska:)))) Holnap spenótot készülök csinálni, elfogyott a saját gyártású bélszinrolóm. Azon gondolkoztam, mit találjak ki tükörtojás helyett. Jókor érkezett a recepted. Köszönöm! és puszi + nagyon szép hétvégét:) G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-05-31 19:33

Szia Gabi!
Keresgéltem a receptjeid között, hátha megtalálnám a bélszínrolót, de vagy nincs fenn, vagy én nem találom. Biztosan finom lehet. Nem küldöd be? Puszi:) Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-05-31 20:22

Máris küldöm Neked a receptet. Nem az én ötletem, viszont mindig elkészítem, ettől saját gyártású:)), mert remekül fagyasztható. Momentán most elfelejtkeztem róla és elfogyott... Gyorsan, könnyen összeállítható. 32 db. hosszúkás rúd lett belőle. Ha kész a massza megkóstolom, és ízesítem még ha kell. Nem darálok semmit (hagymát sem, hanem nagyon apróra vágom) összemasszírozom mint a fasírtot. Próbáld ki, érdemes:
http://www.nosalty.hu/recept/hamis-belszinrolo puszim: Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-05-31 20:50

Nagyon szépen köszönöm Gabikám, hogy te milyen operatív vagy. A kenyérfasírtba is lehet tenni vágott, vagy darált sonkát. Attól finomabb lesz. Puszika: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-05-31 21:19

Nagyon szívesen, ott van a receptjeim között, csak elbújt:) És köszönöm a további tippeket:) Puszim: G

witch
witch / witch Fri, 2013-05-31 18:49

Koszonom a receptet kedves Piroska!
Nagyon jol hangzik es gusztusos, mint
minden amit keszitesz.
udv:witch

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-05-31 19:19

Köszönöm szépen kedves Witch!
Ez egy egyszerű és nagyon gyors kaja. Fűszerezni lehet ízlés szerint. Üdvözlettel: Piroska

312
kenyér 15 dkg
tej 1 dl
tojás 2 db
sajt 5 dkg
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek