r
Nosalty Logó

Francia bundás kenyér (Pain perdu)

Lakos Benedek
Francia bundás kenyér (Pain perdu)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bundás kenyérhez

322
Kalória
13.1g
Fehérje
42.5g
Szénhidrát
10.4g
Zsír
50.2g
Víz
142.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 322 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 1288 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 322 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3067.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1288 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A bundás kenyérhez

  1. A száraz baguette-et ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra és kivajazunk egy kisebb kerámiatálat vagy jénai edényt.
  2. Egy mérőpohárba öntjük a tejet, tojást, porcukrot, vaníliát és sót, majd egy botmixerrel teljesen simára dolgozzuk. Egy tálba tesszük a kenyérszeleteket, majd leöntjük őket a tojásos keverékkel és hagyjuk, hogy alaposan megszívják magukat.
  3. Miután megszívták magukat, a kenyérszeleteket a kivajazott formába fektetjük. Ha szeretnénk, ráönthetjük a maradék tojásos keveréket is, így egy sűrűbb, pudingszerű réteget kapunk majd a kenyerek alatt.
  4. A bundás kenyeret betoljuk a sütőbe, ahol 15 perc alatt készre sütjük. A belseje krémes marad, de a felszíne/széle szép aranybarna lesz és ropogós.
  5. A bundás kenyeret azon melegében tálaljuk. Megszórhatjuk porcukorral, pirított mandulával vagy más magvakkal, illetve kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt, lekvárt is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A franciák „elveszett kenyérnek” nevezik a maguk bundás kenyerét, ami arra utal, hogy csodás módon lehet vele száraz kenyeret menteni. Létezik a miénkhez hasonló, serpenyőben sült verziója is, de sütőben egyaránt készíthetjük, így egy fokkal egyszerűbb lesz a projekt, és kevesebb olajszaggal jár majd.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek