Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kenyér Glaser konyhájából

Sajtos kenyér Glaser konyhájából
Sajtos kenyér Glaser konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztához gyúrhatunk apróra vágott fűszereket, kockára vágott sonkát, pirított hagyma kockákat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a mézzel elkavart tejben feloldjuk.
  2. A tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a feloldott élesztőt, megszórjuk egy kis liszttel.
  3. Letakarjuk, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  4. Hozzáadjuk a sajtot és a sót, sima tésztává gyúrjuk. Kerek cipót formázunk, a tetejét enyhén bevagdossuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  5. Letakarva kb. 45 percig kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 363
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sajtos fehér kenyér, házi kenyér, sajtos házi kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aninna
Aninna Mon, 2013-06-24 10:57

Tetszik a recept,biztos nagyon finom.Viszont ez érdekelne:2.A tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a feloldott élesztőt, megszórjuk egy kis liszttel.
Letakarjuk, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Ez azt jelenti hogy nem gyurjuk csak úgy állni hagyjuk,nem kel el az élesztő?

glaser
Glaser / glaser Mon, 2013-06-24 11:13

Kedves Aninna! A 2 pontnal meg nem kell gyurni. Az elesztönek pedig semmi baja sem lesz, nem kel el. Üdv: Maria

Aninna
Aninna Tue, 2013-06-25 09:58

Roppant érdekes,igy még nem készitettem kelt tésztát,már alig várom.Hálás koszonet.Anna