r
Nosalty Logó

Grissini 5. - medvehagymás-diós

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Grissini 5. - medvehagymás-diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    2436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 2177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk kevés liszttel, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a durvára vágott pirított diót.
  3. A megmosott, megszárított medvehagyma-leveleket ollóval a lisztbe vagdossuk.
  4. A felfuttatott élesztőhöz keverjük az olívaolajat, és a liszthez öntjük.
  5. A tésztát összegyúrjuk, és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kb. 20x35 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  7. A hosszabb oldala mentén félbevágjuk, 2 db 10x35 cm-es téglalapot kapunk. 1-1,5 cm széles és 10 cm hosszú csíkokat vágunk a tésztából, és egyenként kisodorjuk úgy, hogy 18-20 cm hosszúságú rudakat kapjunk.
  8. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rudacskákat, 10-15 percig kelesztjük, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5687
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grissinit, a ropogós vékony olasz kenyérfélét, magunk is könnyen elkészíthetjük. Sokféleképpen ízesíthetjük (pl.: rozmaringgal, fokhagymával, pirított hagymával, aszalt paradicsommal stb.), de tavasszal próbáljuk ki a medvehagymás, pörkölt diós grissinit is. Könnyen kedvelt szereplőjévé válhat borozgatásoknak, baráti beszélgetéseknek. (A recept  a Pécsi Borozó oldalán jelent mmeg.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...