Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissini 5. - medvehagymás-diós

Grissini 5. - medvehagymás-diós
Grissini 5. - medvehagymás-diós
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Grissinit, a ropogós vékony olasz kenyérfélét, magunk is könnyen elkészíthetjük. Sokféleképpen ízesíthetjük (pl.: rozmaringgal, fokhagymával, pirított hagymával, aszalt paradicsommal stb.), de tavasszal próbáljuk ki a medvehagymás, pörkölt diós grissinit is. Könnyen kedvelt szereplőjévé válhat borozgatásoknak, baráti beszélgetéseknek. (A recept  a Pécsi Borozó oldalán jelent mmeg.)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk kevés liszttel, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a durvára vágott pirított diót.
  3. A megmosott, megszárított medvehagyma-leveleket ollóval a lisztbe vagdossuk.
  4. A felfuttatott élesztőhöz keverjük az olívaolajat, és a liszthez öntjük.
  5. A tésztát összegyúrjuk, és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kb. 20x35 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  7. A hosszabb oldala mentén félbevágjuk, 2 db 10x35 cm-es téglalapot kapunk. 1-1,5 cm széles és 10 cm hosszú csíkokat vágunk a tésztából, és egyenként kisodorjuk úgy, hogy 18-20 cm hosszúságú rudakat kapjunk.
  8. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rudacskákat, 10-15 percig kelesztjük, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 356
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

medvehagymás olasz ropogós dióval, diós-medvehagymás ropogós rudak

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2011-06-13 21:00

Kzs! Jól tetted, hogy variáltad a tésztát. Nálam is ez egy alaprecept (alap tészta) Változatosan ízesíthető akár bazsalikommal, rozmaringgal, fokhagymával, aszalt paradicsommal, mákkal stb. ki mit kíván meg éppen:)

kzs1015
kzs1015 / kzs1015 Mon, 2011-06-13 10:22

Nagyon jó recept! Köszi, hogy felküldted! Annyit változtattam rajta, hogy a liszt felét teljes kiörlésű tönköly lisztre cseréltem és a dió helyett lenmagot és szezám magot tettem bele (mivel ez volt itthon). Így is nagyon finom ropogtatni való lett!

544
finomliszt 30 dkg
medvehagyma 2 csokor
dió 8 dkg
élesztő 1.5 dkg
víz 2 dl
1 teáskanál
cukor 0.5 teáskanál
olívaolaj 4 ek
tojás 1 db