r
Nosalty Logó

Grissini 5. - medvehagymás-diós

NS
Grissini 5. - medvehagymás-diós
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

544
Kalória
14.6g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
89.6g
Víz
45g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    2436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    358.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 2177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk kevés liszttel, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a durvára vágott pirított diót.
  3. A megmosott, megszárított medvehagyma-leveleket ollóval a lisztbe vagdossuk.
  4. A felfuttatott élesztőhöz keverjük az olívaolajat, és a liszthez öntjük.
  5. A tésztát összegyúrjuk, és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kb. 20x35 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  7. A hosszabb oldala mentén félbevágjuk, 2 db 10x35 cm-es téglalapot kapunk. 1-1,5 cm széles és 10 cm hosszú csíkokat vágunk a tésztából, és egyenként kisodorjuk úgy, hogy 18-20 cm hosszúságú rudakat kapjunk.
  8. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rudacskákat, 10-15 percig kelesztjük, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Grissinit, a ropogós vékony olasz kenyérfélét, magunk is könnyen elkészíthetjük. Sokféleképpen ízesíthetjük (pl.: rozmaringgal, fokhagymával, pirított hagymával, aszalt paradicsommal stb.), de tavasszal próbáljuk ki a medvehagymás, pörkölt diós grissinit is. Könnyen kedvelt szereplőjévé válhat borozgatásoknak, baráti beszélgetéseknek. (A recept  a Pécsi Borozó oldalán jelent mmeg.)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...