r
Nosalty Logó

Sajtos karaj tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sajtos karaj tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 857 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5140 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 246 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 857 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.7 g

Zsír

  • Összesen
    348.8 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10833.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    4027 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1229.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 5140 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket mossuk, sózzuk, és klopfoljukszép vékonyra.
  2. Egy széles tálat szórjunk meg bőven liszttel, a fűszereket keverjük hozzá, a hússzeleteket ebben forgassuk meg.
  3. Keressünk egy nagyobb tepsit, aminek az aljára csipkedjünk pár vajdarabkát, majd egymás mellé helyezzük el először a bacont, utána a hússzeleteket.
  4. Minden szelet tetejére tegyünk egy nagy kanál tejfölt, és oszlassuk el rajtuk egyenletesen, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
  5. Reszelt sajttal és friss borssal szórjuk meg a rakottas tetejét, 1 dl vizet öntsünk alá, fóliázzuk be és tegyük (200 fokra) előmelegített sütőbe.
  6. Fél óra múltán vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára a tetejét.
  7. Tálaljuk rizzsel, sült krumplival vagy csak salátával. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1137
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 208244
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Ez a nagyon mutatós sajtos husi csak kicsivel több adjusztálást igényel, mint rántott kollégája. Családi, vasárnapi ebédre a húsleves után kitűnő fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban mindig csirkemellet sütöttem sajttal, mindenféle lisztezés nélkül, de amióta barátnőmnél megláttam a sütőből frissen érkező, gyönyörű, tepsinyi sajtos karajt, azóta szinte csak ezt a sokkal csinosabb küllemű verziót készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek