Nosalty Logó

Sajtos karaj tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Ezen a képen: Sajtos karaj tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 857 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5140 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 246 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 857 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.7 g

Zsír

  • Összesen
    348.8 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10833.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    4027 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1229.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 5140 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket mossuk, sózzuk, és klopfoljukszép vékonyra.
  2. Egy széles tálat szórjunk meg bőven liszttel, a fűszereket keverjük hozzá, a hússzeleteket ebben forgassuk meg.
  3. Keressünk egy nagyobb tepsit, aminek az aljára csipkedjünk pár vajdarabkát, majd egymás mellé helyezzük el először a bacont, utána a hússzeleteket.
  4. Minden szelet tetejére tegyünk egy nagy kanál tejfölt, és oszlassuk el rajtuk egyenletesen, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
  5. Reszelt sajttal és friss borssal szórjuk meg a rakottas tetejét, 1 dl vizet öntsünk alá, fóliázzuk be és tegyük (200 fokra) előmelegített sütőbe.
  6. Fél óra múltán vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára a tetejét.
  7. Tálaljuk rizzsel, sült krumplival vagy csak salátával. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32x4
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 368
  • Össznézettség: 161370
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Ez a nagyon mutatós sajtos husi csak kicsivel több adjusztálást igényel, mint rántott kollégája. Családi, vasárnapi ebédre a húsleves után kitűnő fogás.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Korábban mindig csirkemellet sütöttem sajttal, mindenféle lisztezés nélkül, de amióta barátnőmnél megláttam a sütőből frissen érkező, gyönyörű, tepsinyi sajtos karajt, azóta szinte csak ezt a sokkal csinosabb küllemű verziót készítem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-O , köszönöm.

Gréti

Szívesen! G

evacili

Csodás!

Gréti

Köszönöm! Egészségetekre! Gréti

Törölt felhasználó

Csak salátával nem tudom elképzelni, de megvan hozzá minden, úgyhogy holnap ez lesz az ebéd!

Törölt felhasználó

A bacon és a sertés karaj tetejére is kell tejfölt rakni??

Gréti

Szia, nem, oda nem. Bacon, karaj, tejföl és sajt, ez a helyes sorrend. Remélem, olyan nagyon fog ízleni nektek is mit az én kis családomnak! üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Köszönöm:)

Gréti

Szívesen, remélem, finom lett?! G

Bejja

H???! Másodpréselés? olívaolaj??? Jesszusom!! Az már csak szappannak jó. Feldolgozott ipari termék, transzzsírsavval!!! Ennyi er?vel a legolcsóbb napraforgó olajat is használhatnád. A 4 ev?kanálnyi nem olyan nagy mennyiség, hogy nyomorba döntse az embert! Inkább legyen olívaolaj. Extra sz?z, annak legalacsonyabb savtartalma. És nem utolsó sorban transzzsírsav mentes.

Gréti

Persze, bármilyen más zsiradékkal elkészíthet?. Gréti

missblack

Kedves Gréta! Vasárnap megsütöttem az ünnepi ebéd részeként és osztatlan sikert aratott!!! Nagyon nagyon finom lett! A tepsi elmosása már nehezebb feladat volt, de ezért megérte! köszi a receptet!

Gréti

Szia! Ha üvegb?l készült edényben sütöd, akkor talán könnyebb a mosogatás, de ezekb?l nem gyártanak túl nagy méret?eket, és ugyebár a sajtos húsból nagyon sok elfogy, olyan finom! Nekem az odapirult részek a kedvenceim! Mindig kiszerkesztem ?ket a sarkokból. Aztán jön az áztatás és a mosogatás, ami megéri! Üdv, Gréti

Zera84

Ma megcsináltam, isteni finom lett! Köszi a receptet.

Gréti

Nagyszer?! Egészségetekre, jó az ilyen pozitív visszajelzés, üdv, Gréti

nika26

Ma kipróbáltam, isteni finom lett. A karajhoz képest finom szaftos, egyáltalán nincs az a száraz husi állaga. Biztosan nem utoljára volt :-)

Gréti

Ugye, milyen puha és finom lesz?! Nem nehéz elkészíteni, nagy adagot is süthetünk bel?le, mert másnap vagy hidegen is nagyszer?! Örülök, hogy tetszett, üdv, Gréti

csabanyus

Kedves Gréti! Nagyon jó kis recept, finom étel. Én korábban "nem lehet abbahagyni" csirke néven találtam a Mindmegettén, csirkemellb?l, vagy combból készítettem. Ahhoz nem volt bacon, örültem, hogy nálad találtam a receptben. A liszthez 2 gerezd fokhagymát, pici ?rölt köményt és majorannát is tettem, a hús tetejére karikáztam vöröshagymát, a végén 1-2 paprikát, paradicsomot a tál szélén körberaktam. Nem volt rossz:-) Ha majd egyszer lesz kedved hozzá, próbáld ki. üdv.: E.

Gréti

Szia! Nagyon jól hangzik a köményes-majorannás változat. Sajnos sokan érzékenyek a családban a fokhagymára, ezért én minden más féle hagymával vagy azok kombinációjával szoktam pótolni. A reszelt sajttal befedett tepsis húsnak nincs párja! Meg fogjuk kóstolni, köszi, üdv, Gréti

katalin52

Ma este készítettem el el?ször, nagyon finomra sikeredett. A hús porhanyós lett, a szalonna feldobta a köretet. Az uram meghatalmazott, kerüljöm fel a reperoáromba :). Köszönöm!

annasomorai68

Nagyon szuper recept, mindent így csináltam és isteni lett! Köszönöm! :)

Gréti

Jó, hogy eszembe juttattad! Én is megcsinálom. Örülök, hogy ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!