Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos karaj tepsiben

Sajtos karaj tepsiben
Sajtos karaj tepsiben
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban mindig csirkemellet sütöttem sajttal, mindenféle lisztezés nélkül, de amióta barátnőmnél megláttam a sütőből frissen érkező, gyönyörű, tepsinyi sajtos karajt, azóta szinte csak ezt a sokkal csinosabb küllemű verziót készítem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez a nagyon mutatós sajtos husi csak kicsivel több adjusztálást igényel, mint rántott kollégája. Családi, vasárnapi ebédre a húsleves után kitűnő fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket mossuk, sózzuk, és klopfoljuk szép vékonyra.
  2. Egy széles tálat szórjunk meg bőven liszttel, a fűszereket keverjük hozzá, a hússzeleteket ebben forgassuk meg.
  3. Keressünk egy nagyobb tepsit, aminek az aljára csipkedjünk pár vajdarabkát, majd egymás mellé helyezzük el először a bacont, utána a hússzeleteket.
  4. Minden szelet tetejére tegyünk egy nagy kanál tejfölt, és oszlassuk el rajtuk egyenletesen, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
  5. Reszelt sajttal és friss borssal szórjuk meg a rakottas tetejét, 1 dl vizet öntsünk alá, fóliázzuk be és tegyük (200 fokra) előmelegített sütőbe.
  6. Fél óra múltán vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára a tetejét.
  7. Tálaljuk rizzsel, sült krumplival vagy csak salátával. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x32x4 cm
  • költség: 3300 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 146 733
elküldve: 90
receptkönyvben: 1 133
elkészítve: 76/95
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos hús, sajtos baconos karaj, tepsis karaj

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalin52
katalin52 Wed, 2019-01-09 18:21

Ma este készítettem el először, nagyon finomra sikeredett. A hús porhanyós lett, a szalonna feldobta a köretet. Az uram meghatalmazott, kerüljöm fel a reperoáromba :). Köszönöm!

csabanyus
csabanyus Wed, 2016-08-24 19:16

Kedves Gréti! Nagyon jó kis recept, finom étel. Én korábban "nem lehet abbahagyni" csirke néven találtam a Mindmegettén, csirkemellből, vagy combból készítettem. Ahhoz nem volt bacon, örültem, hogy nálad találtam a receptben. A liszthez 2 gerezd fokhagymát, pici őrölt köményt és majorannát is tettem, a hús tetejére karikáztam vöröshagymát, a végén 1-2 paprikát, paradicsomot a tál szélén körberaktam. Nem volt rossz:-) Ha majd egyszer lesz kedved hozzá, próbáld ki. üdv.: E.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2016-08-25 10:43

Szia! Nagyon jól hangzik a köményes-majorannás változat. Sajnos sokan érzékenyek a családban a fokhagymára, ezért én minden más féle hagymával vagy azok kombinációjával szoktam pótolni. A reszelt sajttal befedett tepsis húsnak nincs párja! Meg fogjuk kóstolni, köszi, üdv, Gréti

nika26
nika26 Sun, 2016-08-21 12:30

Ma kipróbáltam, isteni finom lett. A karajhoz képest finom szaftos, egyáltalán nincs az a száraz husi állaga. Biztosan nem utoljára volt :-)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2016-08-23 11:01

Ugye, milyen puha és finom lesz?! Nem nehéz elkészíteni, nagy adagot is süthetünk belőle, mert másnap vagy hidegen is nagyszerű! Örülök, hogy tetszett, üdv, Gréti

missblack
missblack Tue, 2014-11-18 18:37

Kedves Gréta!
Vasárnap megsütöttem az ünnepi ebéd részeként és osztatlan sikert aratott!!! Nagyon nagyon finom lett! A tepsi elmosása már nehezebb feladat volt, de ezért megérte! köszi a receptet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2014-11-19 12:59

Szia! Ha üvegből készült edényben sütöd, akkor talán könnyebb a mosogatás, de ezekből nem gyártanak túl nagy méretűeket, és ugyebár a sajtos húsból nagyon sok elfogy, olyan finom! Nekem az odapirult részek a kedvenceim! Mindig kiszerkesztem őket a sarkokból. Aztán jön az áztatás és a mosogatás, ami megéri! Üdv, Gréti

bmbe
Bejja / bmbe Tue, 2012-12-25 15:39

Hűűű! Másodpréselésű olívaolaj??? Jesszusom!!
Az már csak szappannak jó. Feldolgozott ipari termék, transzzsírsavval!!!
Ennyi erővel a legolcsóbb napraforgó olajat is használhatnád.
A 4 evőkanálnyi nem olyan nagy mennyiség, hogy nyomorba döntse az embert!
Inkább legyen olívaolaj. Extra szűz, annak legalacsonyabb savtartalma. És nem utolsó sorban transzzsírsav mentes.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2012-12-04 20:29

Szia,
nem, oda nem. Bacon, karaj, tejföl és sajt, ez a helyes sorrend. Remélem, olyan nagyon fog ízleni nektek is mit az én kis családomnak! üdv, Gréti

Sancho
Sancho Fri, 2012-11-23 17:33

Csak salátával nem tudom elképzelni, de megvan hozzá minden, úgyhogy holnap ez lesz az ebéd!

863
sertés rövidkaraj 1 kg
bacon 12 szelet
finomliszt 20 dkg
tejföl 3 dl
vaj 5 dkg
olívaolaj 4 ek
víz 1 dl
edami sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint