r
Nosalty Logó

Borzaska konytyoska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borzaska konytyoska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1273 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 318 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6267.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    4341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1302 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1273 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beolajozzuk, majd egy óráig pihentetjük.
  2. A kukoricapelyhet összetörjük, összekeverjük kevés pirospaprikával és reszelt sajttal.
  3. Egy jénai tálat kibélelünk sütőpapírral, és beolajozzuk picit. A húsdarabokat lisztbe mártjuk, majd a kukoricapelyhes panírba, és a tálba helyezzük őket. Fél órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3630
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet a hétvégén sajátítottam el anyósomtól :) És én neveztem el borzoskának :) Nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.