r
Nosalty Logó

Medvehagymás kenyér Csillustól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Medvehagymás kenyér Csillustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Mialatt felfut (kb. 5-10 perc), előkészülődünk.
  2. Előveszünk egy nagy műanyag tálat, beleszórjuk a lisztet, beletesszük a sót, egy kis cukrot. (pár csipet)
  3. Ha felfutott az élesztőnk, beleöntjük a lisztes keverékbe, és egy fakanállal keverni kezdjük, ha kell, langyos vizet adunk még hozzá, a lényeg az, hogy jó ragacsos legyen a végén. Egy kis liszttel megszórjuk a tetejét, és letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Mialatt kel a tésztánk, a medvehagymát megmossuk, és apróra vágjuk.
  5. Ha megkelt a tészta, egy deszkára pár marék lisztet szórunk, ráöntjük a kelt, még ragacsos tésztánkat, rászórjuk a medvehagymát, és összegyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó puha tésztát kapjunk, de már ne legyen ragacsos.
  6. Cipó formát készítünk belőle, bevágjuk két helyen a tetejét, megkenjük vízzel, és meleg sütőbe tolva, alacsony fokozaton, 40 percig sütjük. (Nekem alul felül sütős sütőm van). Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 959
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokkal jobban szeretjük a házi kenyeret, mint a boltit. Ha van egy kis időm, csak előkapkodom a hozzávalókat, csinálok egy jó kis kelt tésztát, és estére friss kenyerünk van :) Régen mindig kemény lett a tésztám sütés után egy nappal már. Rájöttem, hogy kelesztésnél a tészta legyen ragacsos, még fakanállal keverhető, kelés után pedig jól lisztezett deszkán gyúrom át, jól formázható pihe-puha  tészta a végeredmény, ami nem szárad ki két- három nap alatt sem :) ( A képen már csak a fele maradt meg a kenyérkének.) :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek