Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-magvas kenyér

Medvehagymás-magvas kenyér
Medvehagymás-magvas kenyér
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma szezonra tekintettel elkészítettem az általam már többször sütött négymagvas kenyér medvehagymás változatát. A hántolt tökmagot és a lenmagot jelen esetben kihagytam, és köménymagot, valamint a legfontosabbat, a medvehagymát használtam. A köménymag nagyon jól illik a fokhagymás jelleghez. Nagyon finomra sikeredett, ezért még a medvehagyma szezonban néhányszor el fogom készíteni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki a medvehagymát és a finom kenyeret szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagyma leveleket apróra vágjuk és félretesszük.
  2. A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  3. A lisztet és a többi alapanyagot -a szezámmag kivételével- beletesszük a kenyérsütőgép tartályába. A felfuttatott élesztőt és a langyos vizet szintén beletesszük a tartályba.
  4. A gépet kelesztő- dagasztó programra állítjuk, és elindítjuk.
  5. A megkelt tésztát formába öntjük, a tetejét szezámmaggal megszórjuk, és a tűzhely sütőjében közepes lángon aranybarnára sütjük.
  6. A megsült kenyeret a formából óvatosan kifordítjuk egy deszkára, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 744
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

medvehagymás kenyér, magos kenyér, medvehagymás-magos kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Sat, 2012-04-14 10:50

Kedves Kiskukta!

Természetesen a kenyérsütő gépben teljesen elkészíthető, de nekem a gép egyáltalán nem vált be.
A négymagvas kenyér receptemben leírtam a sztorit is, ezért most nem ismétlem meg.
Legyél sikeresebb a géppel, mint mi!
Szép napot! Zoli

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 Thu, 2012-04-19 17:50

Sikerült! Bár a teteje egy kicsit behorpadt - ezt a részét én boldogan elfogyasztottam, jó ropogós volt. Talán kicsit több lett a víz benne. Az eddig megsütött kb. 10 kenyeremből 8 szerencsére kitűnőre sikeredett, 2 pedig horpadtan is jó ízű volt.
Köszi a receptet. Finom volt.

pataygyz
Zoli / pataygyz Sat, 2012-04-14 10:47

Kedves Kata!
Örülök, hogy sikere van nálatok is. Nézd meg a medvehagymás sztrapacska receptemet is. Az is nagyon finom.
Sok sikert : Zoli

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 Fri, 2012-04-13 21:39

A kenyeret meg lehet sütni a kenyérsütőgépben is? A napokban vásároltam egy ilyen gépet - kisméretű kenyeret süt (max.900 g). Most próbálgatom, s ezt a kenyeret is ebben sütném meg. De még kevés a tapasztalatom hozzá. Tudsz tanácsot adni? Előre is köszi.

pmkata77
pmkata77 Fri, 2012-04-13 20:19

Véletlen találtam rá erre a medvehagymás kenyér receptre, miután szedtünk egy szatyor medvehagymát, de olyan sikere volt, hogy holnap megint ezt kell sütnöm. Köszönöm a receptet!

410
finomliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
víz 2.5 dl
margarin 5 dkg
medvehagyma 0.5 csokor
napraforgómag 2 dkg
köménymag 2 teáskanál
szezámmag 0.5 teáskanál
cukor 1 ek
2 kk