Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos gombaleves

Sajtos gombaleves
Sajtos gombaleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és nagyon finom leves. Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kb. 1,5 cm-es négyzetekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, először ketté-, majd szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, durvára reszeljük.
  2. A levest egy fazékba tesszük, felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük.
  3. Közben egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, a gombát kb. 5 percig pirítjuk, majd kivesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a sárgarépát és a hagymát, és kb. 5 percig dinszteljük.
  4. A gombát, a hagymás sárgarépát és a tejszínt a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sajtot, és állandóan kavargatva felolvasztjuk a levesben.
  5. Levesszük a tűzről, megszórjuk a kaporral, ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítünk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 605
elküldve: 1
receptkönyvben: 214
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplileves, zöldségleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
zöldség alaplé 1.25 l
burgonya 300 g
csiperkegomba 350 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 nagy db
napraforgó olaj 2 ek
habtejszín 150 ml
tömlős krémsajt 100 g
kapor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint