Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos fokhagymaleves

Sajtos fokhagymaleves
Sajtos fokhagymaleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest ízesíthetjük egy kis száraz fehérborral is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy fazékban felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát, fokhagymát, és megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, majd állandó keverés közben pár percig pirítjuk.
  2. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet és a babérlevelet. Kb. 10 percig főzzük. A fűszereket kivesszük.
  3. A sajtot a levesbe keverjük, botmixerrel pürésítjük. A levest sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  4. Tálaljuk kakukkfűlevelekkel megszórva.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 274
elküldve: 5
receptkönyvben: 117
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1950 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymakrémleves, sajtos fokhagymás krémleves, tejszínes fokhagymakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

248
fokhagyma 9 gerezd
vaj 40 g
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 40 g
zöldség alaplé 9 dl
főzőtejszín 125 g
rozmaring 1 szál
kakukkfű 2 szál
babérlevél 1 db
sajt 70 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet