Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nápolyi csirke

Nápolyi csirke
Nápolyi csirke
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik szakácskönyvben találtam erre a receptre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot megsózzuk, és mindkét oldalát lepirítjuk, majd felengedjük 1 dl vízzel és a citom levével. Fedő alatt majdnem készre pároljuk.
  2. Amíg  a csirke párolódik, sós vízben kifőzzük a tésztát.
  3. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, felöntjük a tejjel és az időközben megpuhult pecsenyelével. Simára keverve, sűrűre főzzük.
  4. Hozzákeverjük az apróra vagdalt főtt sonkát, sóval, borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk.
  5. Tepsibe rendezzük a tészta felét, ráfektetjük a combokat, egy keveset locsolunk a sonkás mártásból, majd betakarjuk a megmaradt tésztával.
  6. A többi mártást és a reszelt sajt felét az étel tetejére tesszük, és sütjük.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 532
elküldve: 0
receptkönyvben: 218
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkecomb sonkás-sajtos tésztával, tepsiben sült csirkecomb sonkás mártással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csjudit
csjudit Sun, 2012-02-12 15:54

Kedves Csilla!
Ma ez volt nálunk az ebéd, az egész családnak nagyon ízlett. Köszönet a remek receptért!

1646
csirke felsőcomb 16 db
szarvacska tészta 500 g
sonka 10 dkg
sajt 10 dkg
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
vaj 3 dkg
napraforgó olaj 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint