Nosalty Logó

Nápolyi csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Ezen a képen: Nápolyi csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1654 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6613 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 1654 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    398.2 g

Zsír

  • Összesen
    358.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9609 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    662 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    4015 mg
  • Nátrium
    3145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1267 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 6613 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot megsózzuk, és mindkét oldalát lepirítjuk, majd felengedjük 1 dl vízzel és a citom levével. Fedő alatt majdnem készre pároljuk.
  2. Amíg a csirke párolódik, sós vízben kifőzzük a tésztát.
  3. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, felöntjük a tejjel és az időközben megpuhult pecsenyelével. Simára keverve, sűrűre főzzük.
  4. Hozzákeverjük az apróra vagdalt főtt sonkát, sóval, borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk.
  5. Tepsibe rendezzük a tészta felét, ráfektetjük a combokat, egy keveset locsolunk a sonkás mártásból, majd betakarjuk a megmaradt tésztával.
  6. A többi mártást és a reszelt sajt felét az étel tetejére tesszük, és sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 14482
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Salamon Csilla 1146 recept

Egyik szakácskönyvben találtam erre a receptre.

Hozzászólások

Salamon Csilla

Kedves Mindenki! Bocsánat elírtam a combokat.Nem 16 csak 6 db kell hozzá:)))))))))) Elnézést mindenkit?l! Salamon Csilla.

Törölt felhasználó

Kedves Csilla! Ma ez volt nálunk az ebéd, az egész családnak nagyon ízlett. Köszönet a remek receptért!

Salamon Csilla

kedves Judit! Olyan jó érzés ilyeneket olvasni:) Nagyon szívesen:) Üdv:Csilla:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!