r
Nosalty Logó

Padlizsántorony szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Padlizsántorony szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    2290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    461 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt felszeleteljük kb 8 mm-re. Belefektetjük egy sütőpapíros tepsibe. Mindegyiket megkenjük olívaolajjal.
  2. A vékonyra szeletelt paradicsomból, majd a hagymából mindegyikre teszünk egy-egy darabot.
  3. A császárszalonnát is szeletelés után elosztjuk a padlizsánokon. Végül sajttal borítjuk.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon addig sütjük, amíg (ha a padlizsánba szúrunk egy hústűt, vagy fogvájót, könnyen belemegy).
  5. Hűlés után fogyasztható! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2688
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Zöldségekre jellemzően tartalmaz vitaminokat (legjelentősebb a C vitamin), ásványi anyagokat, rostot. Energiaértéke alacsony (100 g-ban 27 kalória), ugyanakkor laktató. Az indiai természetgyógyászat szerint vérképző, vízhajtó, bélgyulladást gátló, emesztést fokozó, hurut oldó hatású. Előételnek, vendégváró finomság!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most én is megpróbáltam a kertemben padlizsánt termeszteni, és ha nem is nőttek olyan hatalmas nagyra, de az ízük kiválóan finom lett. A húsos szalonnát azért tesszük majdnem felülre, mert sülés közben ami alatta van, átveszi a finom ízt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek