Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes kifli

Sajtkrémes kifli
Sajtkrémes kifli
47 perc / előkészület: 30 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem egy kéksajtos sajtkrémet, de a családból csak én kedvelem az ilyen karakteres ízeket. Így a többiek kedvéért kiflibe töltöttem (meg azért is, hogy ne én egyem egy hónapig).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

  • 45-50 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg zsír felolvasztva
  • 1 tk só
  • 2,5 tk szárított élesztő
  • 125 ml nagyon meleg tej
  • 125 ml nagyon meleg víz
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 10-15 dkg kéksajtos sajtkrém, szobahőmérsékletű
  • 15 dkg almaszósz
  • kb. 5 dkg darált dió
  • kb. 2 ek méz

A tésztát megkenni:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt felét rakjuk robotgépbe a cukorral, sóval meg az élesztővel, keverjük össze. Öntsük hozzá a zsírt, a tejet, vizet, üssük hozzá a tojást, és közepes sebességen keverjük 1 percig. Adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény.
  2. Lisztezett deszkán gyúrjuk 5 percig, majd rakjuk bele egy kiolajozott tálba a tésztát, megforgatva benne. Fóliázzuk le, és duplájára kelesztjük.
  3. Osszuk két részre a tésztát, nyújtsuk ki olyan 30 cm átmérőjű kerek lappá. Kenjük meg vékonyan a fele sajtkrémmel, a fele almaszósszal, szórjuk rá a fele darált diót, végül csurgassuk rá a fele mézet. Pizzavágóval szeljük fel 8 vagy 16 egyenlő cikkre (attól függ, mekkora kifliket szeretnénk), és a szélesebbik végéről indulva tekerjük fel.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, lazán fóliázzuk le, és hagyjuk 30 percig pihenni. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. Mielőtt berakjuk a sütőbe, megkenjük a tetejét tojással.
  5. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 150
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kifli sajtkrémmel töltve, sós-édes kifli, kéksajtos kifli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-07-04 08:50

NAGYON formásak, katonásan egyformák; ügyes vagy Witch! Jó recept és a story-n is jót derültem! T:)

witch
witch / witch Thu, 2013-07-04 22:06

Koszonom! Sok a gyakorlatom, mert gyakran, sot egyre gyakrabban kell
sutnom. Ha csak egy par napot kihagyok, a parom mar kerdezi is, hogy
mikor sutok mar? Erdekes, hogy a csalad is megeszik vegul is mindent, de
mas "csomagolasban" talalva.
udv:witch