Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bacon-ös kifli Zsandi konyhájából

Bacon-ös kifli Zsandi konyhájából
Bacon-ös kifli Zsandi konyhájából
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a kelt kifli minden formában, bármivel megtöltve, mindig elfogy. Most épp bacon szalonnával.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A másik változat, mikor nem kifliket készítek, hanem minden cipóból 12 kis rudat, és körbetekerve bacon-nel sütöm.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 2 dl tejben a kockacukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet, sót, tejfölt, egy tojást, a maradék tejet összekeverjük a megkelt élesztővel. Jól kidolgozzuk, az olvasztott margarint a végén adjuk hozzá, a tálra kenve. Ha fényes a tészta, egy órát kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítva négy felé osztjuk, cipókat formázunk, és újabb pihentetés 20 percig.
  4. A cipókat fél cm-es lapokra nyújtjuk, kerékküllőre vágjuk 12 db-ra. Ráfektetünk mindegyikre fél szelet bacont, feltekerjük, a kilógó szalonnavéget visszahajtjuk.
  5. Lisztezett tepsire téve megkenjük a másik tojással, és 30 perc pihentetés után forró sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 009
elküldve: 2
receptkönyvben: 166
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsandi

Mióta szakács: 2014.06.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt kifli bacönnel töltve, szalonnás kifli, kelt szalonna töltelékes kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsvoros
zsvoros Tue, 2020-07-14 13:14

Eszméletlen finom!!! Nem lehet kivárni az evéssel, hogy kihűljön! Annyit változtattam, hogy a kezem helyett gépre bíztam minden keverő/dagasztó munkát és a pihentetések leírt idejét sem tartottam be. A tetejüket reszelt sajttal megszórtam. Ezenkívül a tepsiket (2 gázos kellet hozzá) jó vastagon margarinnal kentem ki, liszt nélkül. Ezt azért tettem, mert még puhábbá, omlósabbá teszi a kifliket, amikor sűlés közben magukba szívják a margarint. Mivel nem volt elég baconom, ezért az üresen maradtakra szórtam nagyszemű sót és köménymagot.
Mindenkinek szívesen ajánlom ezt a mesteri receptet, mert isteni finomak a kiflik!! Köszönet a megosztásáért :-)

zsandi
Zsandi / zsandi Tue, 2020-07-14 16:12

Nagyon örülök, hogy sikerült és ízlik is :) Bár én félek, hogyha nem lisztezem a tepsit, nem lesz nagyon zsíros? Én még nem próbáltam liszt nélkül.

zsvoros
zsvoros Wed, 2020-07-15 10:34

Nem lesz zsíros (pl. egy linzertészta jóval zsírosabb), csak nagggyon finom és omlósabb. De egy próbát minimum megér, én javaslom :-)

1574
finomliszt 100 dkg
élesztő 3 dkg
tej 6 dl
kockacukor 1 db
2 dkg
tejföl 2 ek
margarin 5 dkg
tojás 2 db
bacon 24 szelet