r
Nosalty Logó

Sajtkrémes cupcake

NS
Sajtkrémes cupcake
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

560
Kalória
9.8g
Fehérje
57.3g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
44.3g
Víz
104.8g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
29.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2291.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    344.1 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 3358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.
  2. Egy másik tálban alaposan összekeverjük a tojást, a vajat (olvasztva), a cukrot és a tejszínt. Apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket, és addig dolgozunk vele, amíg egy sima, homogén masszát nem kapunk.
  3. Muffinsütő-formába adagoljuk a tésztát úgy, hogy a lyukakat kb. háromnegyedig töltjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Ha szép, aranysárga már a teteje, kivesszük a sütőből, 5 percig még pihentetjük a formában, majd egy tálra szedjük a sütiket, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Alaposan összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, a porcukorral és a vanília kivonattal, majd habzsákba töltjük, és negyed órára hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt sütikre adagoljuk a krémet, és befejezésképp áfonyával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A recept tésztáját egy szakácskönyvemben találtam, a krém eredetijét pedig a Nosalty-n, Dacotánál. Viszont szerettem volna egy kalóriaszegényebb verziót sütni, ezért lecsökkentettem a zsír és a cukor mennyiségét, valamint a hozzávalók egy részét. Nagyon finom és puha lett.

További receptek

Narancsos-mákos muffin

Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek