Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nosztalgia túró rudi

Nosztalgia túró rudi
Nosztalgia túró rudi
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár szeretem a Túró Rudit, de otthon sosem jutott eszembe szinte, hogy vegyek. Külföldön élve viszont mindjárt jobban hiányzik minden, amit nem lehet csak úgy a sarki boltban megvenni, így volt több kísérletem is olyan "hungarikumok" reprodukálására, mint a kifli, vagy éppen a túró rudi. Minden kísérleti alany szépen el is fogyott, de azért beletelt némi időbe, amíg meglett A RECEPT, az igazán gyerekkort idéző, tökéletes verzió. 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kézi mixerrel vagy késes aprítóban keverjünk el alaposan mindent az utolsó négy összetevőt kivéve.
  2. Forró, de már nem forrásban lévő vízben oldjuk fel a zselatint, majd keverjük el a joghurttal, végül adjuk az egészet a túrós masszához.
  3. Osszuk el a masszát tetszés szerinti formákban. Ez lehet jégkockatartó, mini muffinforma, amilyen formát és méretet csak szeretnénk. Ha semmilyen formánk nincs, habzsákból is nyomhatunk csíkokat sütőpapírra, vagy kézzel is hengergethetünk "kukacokat" a masszából, ehhez azonban meg kell várni, amíg a zselatintól félig megszilárdul.
  4. Tegyük a formákat a mélyhűtőbe, és várjuk meg, amíg teljesen megfagy a túró.
  5. Készítsünk elő sütőpapírt (nagyjából mindent terítsünk le vele, amit lehet, a csokimázzal igen nagy disznóólat lehet létrehozni), forraljunk vizet, és a forró gőz felett olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. A megadott mennyiségnek akár a kétszerese is kellhet ahhoz, hogy kényelmesen tudjunk dolgozni, ne kelljen az utolsó rudikra már az edény aljából vakargatni a maradék csokit. (A visszamaradt mennyiséget felhasználhatjuk bármilyen csokis édességbe.)
  6. Vegyük ki a túrót a mélyhűtőből, és egyesével talpazzuk be őket: mártsuk az aljukat a forró csokiba, vagy szilikonos ecsettel kenjük le azt, majd helyezzük őket csokival lefelé a sütőpapírra. Ha megszilárdult a talpuk, tegyük őket szilárd, de lyukacsos felületre. Kisebb formák esetén egy villa is tökéletes, nagyobbaknál legyünk kreatívak, én pl. hagymatűre ültetem őket. Csorgassuk le őket csokival, majd húzzuk le a felesleget vajkenő késsel, hústűvel, ami épp kézre áll. Végül toljuk le a villáról a kész rudikat, vissza a sütőpapírra.
  7. Ha megszilárdult a csokiréteg, mehetnek a hűtőbe.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 458
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túró rudi házilag, túrótöltelékes csokibonbon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

264
tehéntúró 500 g
édesítőszer 10 g
citromhéj 10 g
vaníliaaroma 15 ml
zselatin 40 g
víz 100 g
joghurt 200 g
étcsokoládé 400 g