Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rico rudi

Rico rudi
Rico rudi
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külföldön élő honfitársaimnak ajánlom :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reszelt citromhéjjal, citromlével is készíthető. Könnyű állagú, és nagyon finom! Kb. 30 db lett ebből az adagból, de nyilván a jégkockatartó méretétől is függ.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba facsarjuk a narancs levét, elkeverjük benne a cukrokat, majd beleáztatunk annyi babapiskótát, amennyi felveszi a narancs levét, és szétnyomkodjuk villával.
  2. Beletesszük a ricottát és a kókuszreszeléket, és jól elkeverjük. Szükség szerint tehetünk még hozzá babapiskótát lereszelve, hogy sűrítsünk az állagán.
  3. Jégkockatartóba kanalazzuk, és betesszük 3 órára a fagyasztóba. (Púpozva töltöttem a tartókat, így lettek hengeresebbek.)
  4. 600 W-on másfél perc alatt megolvasztjuk a mikróban a kockákra tört csokit, és közben sütőpapírra kinyomkodjuk a rudikat. Ha megolvadt a csoki, a rudikat fogpiszkálóra szúrva megmártjuk a csokiban, kicsit lecsöpögtetjük, és a sütőpapírra tesszük.
  5. Kb. 10 perc után fogyasztható.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 503
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

dundidongo

Mióta szakács: 2014.02.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ricottás túró rudi, túródesszert ricottából, kókuszos túródesszert csokibevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

476
ricotta 250 g
narancslé 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
barna cukor 1 ek
kókuszreszelék 3 ek
étcsokoládé 180 g
babapiskóta 50 g