r
Nosalty Logó

Egyszerű spárgakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Egyszerű spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4035.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    2643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2658 micro
Összesen 1009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat (fejnél kb. 5 cm-t nem kell) vékonyan megpucoljuk. 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Átöblítjük.
  2. A kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk. Egy edényben a margarinon vagy vajon üvegesre megdinszteljük. Hozzáadjuk feldarabolva a fokhagymát. Kevergetve picit tovább pároljuk a hagymákat. Hozzáadjuk a lisztet, picikét megpirítjuk.
  3. Apránként hozzáadjuk a vizet, kevergetve, hogy ne csomósodjon be. Beletesszük a zöldségleves kockákat, petrezselymet és a spárgát. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, átturmixoljuk, tésztaszűrőn keresztül (esetleges fás részeket így kiszűrjük) visszaöntjük a lábasba.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt, pár percig főzzük össze. Ízlésünk szerint ízesítsük sóval, fehérborssal és szerecsendióval.
  6. Tálaláskor reszelt sajttal, levesgyönggyel szórjuk meg. Ha van kedvünk, levesgyöngy helyett piríthatunk a tetejére bacon kockát vagy füstölt tarja kockát, illetve sonkát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 316
  • Össznézettség: 138724
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben egy másik főzős oldalon találtam az alapreceptet. A mi ízlésünknek megfelelően alakítottam rajta. Bevált, egyszerű, gyors leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!