Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos körtekompót

Sáfrányos körtekompót
Sáfrányos körtekompót
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A körte az egyik kedvenc gyümölcsöm. Egész évben kapható ugyan, de jó, kompótnak valót mostanában lehet beszerezni. A sáfrány és a fehérbor igazán különlegessé teszi.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket nyolcadokra vágjuk, és kimagozzuk.
  2. A sáfrányleveleket 4 evőkanál forró vízzel leöntjük.
  3. A maradék vizet a többi hozzávalóval addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik. Hozzáöntjük a sáfrányos vizet is, hozzáadjuk a körtéket, és fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Steril üvegekbe tesszük a körteszeleteket, és annyi levet öntünk rá, hogy teljesen elfedje.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

Körtekompót, házi gyümölcskompót, fűszeres körtekompót

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

85
körte 80 dkg
sáfrány 15 szál
cukor 6 dkg
szerecsendió virág 4 db
fehérbor 2 dl
víz 4 dl