Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarakompót 2.

Rebarbarakompót 2.
Rebarbarakompót 2.
12 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nem volt a konyhakertben rebarbara, de világéletemben izgatott ez a fura zöldség-vagy-gyümölcs. Most ismerkedem, íme az első próbálkozás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbara szárakat megmossuk és kb. fél cm-es darabokra vágjuk.
  2. Vizet teszünk forrni, amit cukorral és egész fahéjrúddal ízesítünk.
    (A cukor mennyiség nagyban függ a rebarbara érettségétől - minél pirosabb, általában annál érettebb -, illetve a saját szájunk ízétől. Én savanykásan szeretem.)
  3. Amikor a víz forr, beletesszük a rebarbarát, és épphogy csak felforraljuk.
  4. Lehűtve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, befőtt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

59
rebarbara 500 g
cukor 4 ek
fahéjrúd 2 db
víz 0.5 l