Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher torta ahogy picuri készíti

Sacher torta ahogy picuri készíti
Sacher torta ahogy picuri készíti
90 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sacher torta, igaz nem csokiborítással. Nem akartam olyan egyszerűnek látni a tetejét. Ezért lekvárral bekentem a tetejét is vékonyan, és bevontam pillecukor fondant-nal, és díszítettem saját készítésű virággal és díszekkel. Így szerintem sokkal jobban néz ki, és az íze is nagyon jó együtt!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Kevés cukorral készült, így akik nem szeretik a túl édes dolgokat, azoknak is bátran ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A vajat a cukor felével kikeverjük krémesre, majd hozzáöntjük a csokoládét. Tipp: tehetünk hozzá egy kis cukrozatlan kakaóport is, hogy sötétebb legyen a tésztánk.
  3. Majd a masszához adjuk a tojások sárgáját egyesével, és összedolgozzuk vele. 
  4. A megmaradt cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd ezt is beleforgatjuk a masszánkba. Következhet rá a szitált sütőporos liszt. 
  5. Kivajazott, lisztezett kerek sütőformába öntjük, és megsütjük (sütőtől függően).
  6. Ha megsült, középen félbevágjuk, és megkenjük lekvárral, én házi meggylekvárt használtam.  Tipp: ilyenkor szokták a tetejét leönteni csokival, de én továbbfejlesztettem.
  7. Kívülről bekenjük kakaóporos vajas krémmel, hogy a fondant rátapadjon majd. 1 dl tej, 1 kanál liszt sűrűre főzve, ha kihűlt, hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot 10 dkg vajjal habosra keverve masszát. Majd hozzáadunk két kanál cukrozatlan kakaót, és simára keverjük.)
Összeállítjuk a fondantot: 
  1. Mikróban megmelegítjük a pillecukrot jól kikent margarinos magas falú tálban.
  2. Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen. 
  3. Befedjük a tetejét fehérrel, a többit pedig színezzük, és elkészítjük a díszeket rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 825
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

picuri91

Mióta szakács: 2012.05.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fondant-os sacher-torta, fondant fedésű torta, díszes sacher torta, lekváros kakaóvajas torta fondatttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mártika2
Márti / Mártika2 Tue, 2016-01-19 10:41

Biztosan finom, de ez nem sacher torta. A sacher tortában kekvár van, és csoki bevonat van rajta. Nem akadékoskodni akartam, mert szép is a tortád.

1396
étcsokoládé 20 dkg
vaj 15 dkg
cukor 30 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 6 db
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 kk
pillecukor 20 dkg
porcukor 45 dkg
ételfesték 3 csepp
meggylekvár 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál