r
Nosalty Logó

Sacher - paleo változat

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Somandi
Sacher - paleo változat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Összesen 303 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Összesen 3013 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Összesen 310 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 303 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    232.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4770.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1095 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 3013 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Elkészítés

Torta

  1. A tojásokat csipet sóval elkezdjük felverni, lassanként hozzáadjuk az eritritet, és fehéredésig keverjük a habverővel. A vége előtt hozzáadjuk a vaníliát és a puha kókuszolajat, és teljesen egyneműre keverjük az egészet.
  2. A finomra őrölt mandulához hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és az útifű maghéjat, majd a felvert tojáshoz apránként hozzákeverjük.
  3. Kibéleljük a tortaforma alját sütőpapírral, majd megkenjük kevés kókuszolajjal, és kakaót szitálunk bele. Ezt egyenletesen elterítjük az alján és az oldalán is.
  4. Majd a masszát beleöntjük az előkészített csatos tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt, alsó-felső funkción készre sütjük.
  5. Tűpróba után rácson hagyjuk kihűlni. Ha már teljesen kihűlt (én általában este sütöm meg, és reggelig nyugton hagyom), kettévágjuk, az alját megkenjük jó vastagon a barackos töltelékkel, majd ráborítjuk a tetejét.

Sárgabarack töltelék

  1. Ha aszalványból dolgozunk, akkor egy kis tálba tesszük a barackot, és leöntjük a meleg vízzel, hagyjuk állni min. 1/2 órát, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.

Csokimáz

  1. Gőz felett felolvasztjuk az összetört csokoládét, levesszük a gőzről, és az olajjal elkeverjük. Vigyázzunk, nehogy túlmelegítsük, mert a csokoládé könnyen megég!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 36746
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Ajánló

További paleo finomságaim megtalálod a blogomon.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Somandi 9 recept

Ezt a tortát többször kérték már tőlem barátok, ismerősök. Volt már fitness versenyző verseny utáni jutalom desszertje, szülinapi, illetve névnapi torta is! Amit a tortáról tudni kell: belül puha, kicsit krémes, intenzív kakaó illatával csábítja el a közelébe merészkedőket! Házi cukormentes sárgabaracklekvár, vagy nyáron frissen turmixolt sárgabarack a tölteléke. Télen pedig, ha már kifogytam a lekvárból, akkor bio aszalt sárgabarackot használok ellekvárosítva (új szó a magyar köznyelvben :-)) a közepébe.

Hozzávalók

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek