Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes Sacher-torta

Cukormentes Sacher-torta
Cukormentes Sacher-torta
70 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb  teljesen cukormentes sütemény receptem, amelyet szénhidrátcsökkentett liszttel készítettem, ezért fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek egyaránt ajánlom. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a margarint a xilittel (amit porrá daráltunk) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a vaníliarúd kikapart belsejét vagy a vanília aromát.
  2. A 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, ezután a szénhidrátcsökkentett lisztkeverékünket és a kakaóport (vagy magas kakaótartalmú cukormentes olvasztott étcsokoládét) is óvatosan elkeverjük benne. Aki nem bízik magában, az tehet bele egy kevés sütőport, amit előzőleg a szénhidrátcsökkentett lisztbe kell elkeverni.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és megsütjük. A tésztát tűpróbával ellenőrizhetjük, vagy a kezünkkel óvatosan megnyomkodva, ha nem esik be, hanem rugalmas állagú, akkor tökéletes.
  4. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük belőle, és 3 lapba vágjuk.
  5. Az alsó lapot megkenjük cukormentes meleg sárgabaracklekvárral, és rátesszük  a középső lapot, majd azt is megkenjük, és rátesszük a felsőt. (Ha a lapokat száraznak érezzük, akkor egy kis xilitet vízzel felforralhatunk, és még a lekvárral való megkenés előtt kicsit meglocsolhatjuk itt-ott a lapokat, de csak óvatosan, nehogy eláztassuk a tésztát!)
  6. Ezután elkészítjük a csokoládémázat, amelyet készíthetünk jó minőségű cukormentes étcsokoládéból, de holland kakaóból is teavajjal, xilittel és egy pici tejszínnel. (Én ezt a második variációt választottam, és magam készítettem a mázat.)
  7. Megolvasztjuk mikróban a teavajat, beletesszük a xilitet és a kakaóport, amit kézi habverővel egy pár perc alatt  simára keverünk. Adunk hozzá egy pici tejszínt, hogy folyékonyabb legyen, de nem sokat, mert étcsokis kell, hogy legyen a bevonó, és a sok tejszíntől tejcsokis lenne. Ez a máz nem lesz olyan kemény, mintha csokoládéból készülne, de szépen megdermed, és könnyen vágható. 
  8. A mázzal egyenletesen bevonjuk a tortánkat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a teteje, és összeérjenek az ízek.
  9. Másnap tálaljuk, esetleg díszíthetjük aszalt sárgabarackkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 591
elküldve: 16
receptkönyvben: 245
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

DaniellaK

Mióta szakács: 2012.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diétás sacher-torta, diabetikus sacher-torta, lekváros csokitorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nickyflower
nickyflower Wed, 2015-07-01 22:52

A xilit tulajdonképp nyírfacukor a finnek ezt használják,nem a répacukrot,de ez jobb alacsony a GI-je!Kelesztett tésztákhoz viszont nem jó,az élesztőgombákat megöli,de így jó candidásoknak is.

camaro06
camaro06 Thu, 2015-04-30 11:29

Szia! Mekkora tortaformát használsz ehhez? Válaszod előre is köszönöm szépen! :)

shinystar13
haggis / shinystar13 Mon, 2012-09-17 20:18

Kedves Daniellácska vagy bárki, aki már megcsinálta a tortát ezen recept alapján!

A tésztába feltétlenül kocka margarin kell vagy lehet a könnyen kenhető változat is?

A választ előre is köszönöm!

Daniellacska
DaniellaK / Daniellacska Wed, 2012-09-19 10:21

Szia!
Sütőmargarin kell hozzá de igazából én többször elkészítettem és a legjobb ha vajjal készítjük.
Szép napot!
Daniella

cormia
cormia Fri, 2012-03-23 21:57

Helló! engem ez a xilit érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban, megbízható e, más e az íze tőle az ételeknek. meg ilyenek.

Daniellacska
DaniellaK / Daniellacska Fri, 2012-03-23 22:02

Szia!
Szerintem a xilit a legjobb az édesítők közül mert ennek nincs utóíze szerintem egyáltalán.Én szinte mindenben ezt használom,mert a cukoréval teljesen azonosan viselkedik sütés-főzés közben.
Szép napot!
Daniella

cormia
cormia Sat, 2012-03-24 15:28

és ugyanúgy méred mint a cukrot? tehát ha 20 dkg cukrot ír,akkor ugyanennyit teszel a xilitből is? vagy ennek van egy külön táblázata esetleg h mennyi kell belőle?

evapauer
Jolimami / evapauer Fri, 2012-03-23 19:58

Örömmel olvastam a receptet, köszönöm, édesszájú de sajnos cukorbeteg Páromnak feltétlen megcsinálom! Üdv: Éva

677
margarin 10 dkg
xilit 8 dkg
vanília 1 db
tojás 4 db
diabetikus csokoládé 7.5 dkg
diabetikus liszt 10 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
sárgabaracklekvár 10 dkg
teavaj 10 dkg
xilit 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
habtejszín 1 dl