Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos rombusz puncshabbal

Rumos rombusz puncshabbal
Rumos rombusz puncshabbal
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, családi receptünk, szép márványos tészta, a rumtól nagyon illatos. Több napig finom puha marad.
Most teljes kiőrlésű rozslisztből készítettem, finomlisztből mutatósabb.

hozzávalók / 4 adag

A rombuszhoz

A mázhoz

A puncshabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukorral, szódabikarbónával, vaníliás cukorral, citromlével és héjjal alaposan kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű felkockázott margarint, eldolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk csipet sóval, hozzáadjuk a margarinos masszát, apránként a lisztet, kb. fél deci tejet, majd lazán átforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza kb.2/3-át, a maradékba 1-2 ek. kakaóport keverünk.
  5. A kakaóporos tésztát kanalanként beleengedjük össze-vissza a tepsiben levő masszába.
  6. Kerülhet bele szintén kanalanként egy tábla olvasztott csoki is.
  7. Kb. 30 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben, tűpróbáig.
  8. A langyos tésztára kenjük a rummal alaposan kikevert porcukrot.
  9. A habhoz elkészítjük a pudingot a tejjel, majd a habszifonba töltjük.
  10. Tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x22x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos-rumos sütemény habos puncspudinggal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vivien02
Vivien02 Sat, 2010-07-03 10:24

Szia!
Ezt a receptetet én is ismerem még a jó öreg nagynénitől kaptam. Ő felholdacskákat készítetett, de persze ez ízlés szerinti. Nagyon finom sütemény, ha valaki kedveli az egyszerű édességeket! :)
Üdvözlettel: Vivien

kh
Jahin / kh Sat, 2010-07-03 13:11

Kedves Vivien!
Igazság szerint eredetileg Anyukám is félhold alakúra szaggatja :-))) (pogácsaszaggatóval vagy éles szélű pohárral),én egyszerűsítettem le a saját konyhámban:gyorsan felvágom és kész .A klasszikus
forma ebben a receptben tényleg a félhold.Egyébként a tésztában a kakaót szoktam helyettesíteni fahéjjal,a porcukrot kávéval keverem ki a tetejére,így is finom,de egy más ízű süti.Üdv:Hajni

1777
tojás 8 db
finomliszt 40 dkg
cukor 30 dkg
margarin 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 kk
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
tej 0.5 dl
porcukor 20 dkg
rum 1 dl
tej 5 dl
puncs pudingpor 1 csomag